18/03/2024 19/03/2024 Με τη δέουσα κατάνυξη τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Συμπροσευχόμενοι ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και ο Επαρχιούχος Επίσκοπος Μπούνιας, Κισανγκάνι και Ανατολικού Κογκό κ. Πολυκάρπος. Τη διακονία του λόγου...
18 Μαρτίου, 2024 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 19:38

Εσπερινός της Συγχωρήσεως και ομιλία του π. Λουκά από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Εσπερινός της Συγχωρήσεως και ομιλία του π. Λουκά από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Με τη δέουσα κατάνυξη τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Συμπροσευχόμενοι ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και ο Επαρχιούχος Επίσκοπος Μπούνιας, Κισανγκάνι και Ανατολικού Κογκό κ. Πολυκάρπος.

Τη διακονία του λόγου είχε ο π. Λουκάς από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Ο οσιολογιώτατος μοναχός, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή της εγκράτειας υπογραμμίζοντας ότι η ακράτεια που επέδειξαν οι πρωτόπλαστοι υπήρξε η αιτία της έξωσής τους από τον Παράδεισο.

Ακούστε την κήρυγμά του π. Λουκά:

Ακολουθούν μερικές από τις σκέψεις της πνευματικής ομιλίας.

«Ο Θεός επέτρεψε την παρουσία του θανάτου «ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται».
Ο Κύριος έρχεται στον κόσμο και επιδίδεται στην άσκηση της νηστείας, για να διορθώσει την κατάλυση της νηστείας από τους πρώτους οικήτορες του Παραδείσου. Η εικόνα του Θεού του αοράτου είναι ο Ιησούς Χριστός.
Οι πρωτόπλαστοι έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση τους παρέβησαν την εντολή του Θεού, εμείς υπακούοντας στο θέλημα του Θεού οδηγούμαστε στη θέωση.
Η νηστεία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο για να φτάσουμε στο σκοπό που είναι η αγάπη.
Ο Θεός με τη νηστεία μετρά πού κλίνει η καρδιά μας δηλαδή βλέπει αν μπορούμε να θυσιάσουμε κάτι υλικό για την αγάπη Του».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Αγιορείτη μοναχό για την πνευματική τροφή που πλούσια πρόσφερε, ευχήθηκε στους πιστούς καλή Σαρακοστή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων