27/06/2021 27/06/2021 Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον εορτάζοντα ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο π. Κωνσταντίνος Φουντουκίδης είχε το διακόνημα το λόγου και με τρόπο εναργή και ζωντανό παρουσίασε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αγιότητας ως στάση ζωής. «Η αγιότητα για την Αγία...
27 Ιουνίου, 2021 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2021 - 12:32

“Η κατάκτηση της αγιότητας είναι ο σκοπός της ζωής”

Διαδώστε:
“Η κατάκτηση της αγιότητας είναι ο σκοπός της ζωής”

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον εορτάζοντα ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο π. Κωνσταντίνος Φουντουκίδης είχε το διακόνημα το λόγου και με τρόπο εναργή και ζωντανό παρουσίασε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αγιότητας ως στάση ζωής.

«Η αγιότητα για την Αγία μας Εκκλησία, υπογράμμισε ο ομιλητής, είναι οντολογική. Είναι χάρισμα του Θεού. Η κατάκτηση της αγιότητας είναι ο σκοπός της ζωής και του πνευματικού αγώνα κάθε πιστού. Είναι εφικτή και στην εποχή μας. Αποτελεί εντολή και πρόσκληση του Θεού: «άγιοι γίνεσθε».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Αλέξανδρο Καρακάση για την άρτια οργάνωση του εορτασμού, καθώς και τον π. Εφραίμ Σαμαρά, αλλά και τους άλλους πατέρες που έσπευσαν να παραβρεθούν και να αποδώσουν τιμή στο χορό των Αγίων Πάντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων