28/03/2023 28/03/2023 Στην Έκθεση Προσφυγικών Κειμηλίων «Μικρά Ασία, Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Ιερατικής Σύναξης, η οποία συγκλήθηκε στο χώρο όπου φιλοξενείται η Έκθεση, στις εγκαταστάσεις...
28 Μαρτίου, 2023 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 21:38

Κληρικοί της Ι.Μ. Νεαπόλεως στην έκθεση «Μικρά Ασία, Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κληρικοί της Ι.Μ. Νεαπόλεως στην έκθεση «Μικρά Ασία, Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» (ΦΩΤΟ)

Στην Έκθεση Προσφυγικών Κειμηλίων «Μικρά Ασία, Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Ιερατικής Σύναξης, η οποία συγκλήθηκε στο χώρο όπου φιλοξενείται η Έκθεση, στις εγκαταστάσεις της Μονής Λαζαριστών, και συγκεκριμένα στην Κεντρική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. «Σωκράτης Καραντινός».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Σύναξης, πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον κ. Νικόλαο Τουτό, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, ο οποίος παρουσίασε το σκεπτικό για τη δημιουργία της Έκθεσης, καθώς και τα κριτήρια επιλογής των 85 εκθεμάτων.

Κατά την αποστροφή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, ευχαρίστησε ακόμη μια φορά τον κ.Τουτό για την πολύτιμη συνεισφορά του στην υλοποίηση της Έκθεσης, καθώς και όλους όσοι, κληρικοί και λαϊκοί, εργάστηκαν για το σκοπό αυτό. Ο Επίσκοπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί ευγνωμόνως σε όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεως που διαχρονικά διαφυλάσσουν στις Ενορίες τους πολύτιμους αυτούς θησαυρούς της πίστης και του Γένους.

Κατακλείοντας την Ιερατική Σύναξη, ο Σεβασμιώτατος, ενημέρωσε τους πατέρες για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα και ευχήθηκε σε όλους κατανυκτική Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.

Ακολούθησε περιήγηση στον χώρο της Έκθεσης, όπου οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θαύμασαν τα 85 μοναδικά εκθέματα, τα οποία αποτελούν μόνο ένα μέρος των κειμηλίων που διασώζονται στους Ενοριακούς Ναούς και στο «Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Το ενδιαφέρον των πατέρων απέσπασε το ξυλόγλυπτο κουβούκλιο Επιταφίου το οποίο μετέφεραν οι πρόσφυγες από τα Άδανα. Ας σημειωθεί ότι φορητές εικόνες, μεταλλικά και ξυλόγλυπτα λειτουργικά σκεύη και αντικείμενα, καθώς και έντυπες εκδόσεις εντυπωσίασαν τους επισκέπτες.

Υπογραμμίζεται ότι η Έκθεση λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη από τις 13 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου 2023, με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 10.00 – 18.00 και με ελεύθερη είσοδο. Θα παραμείνει κλειστή μόνο κατά το διάστημα: από Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων