27/03/2022 27/03/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης ιερούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, επεσήμανε τη φιλοστοργία της Εκκλησίας η οποία τοποθετεί στη μέση της Σαρακοστής την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού με σκοπό να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει τους πιστούς στη συνέχιση...
27 Μαρτίου, 2022 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2022 - 17:38

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβασμιώτατος στον Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Μενεμένης

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβασμιώτατος στον Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Μενεμένης

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης ιερούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, επεσήμανε τη φιλοστοργία της Εκκλησίας η οποία τοποθετεί στη μέση της Σαρακοστής την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού με σκοπό να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει τους πιστούς στη συνέχιση του πνευματικού τους αγώνα.

«Η Εκκλησία μας είναι Εκκλησία του Σταυρού και της Ανάστασης, είπε ο Σεβασμιώτατος. Χωρίς το Σταυρό δεν θα ολοκληρωνόταν το έργο της σωτηρίας των ανθρώπων . Και ο δικός μας σταυρός αποκτά νόημα, όταν ακουμπά στο Σταυρό του Χριστού. Ο σταυρός αποτελεί την πιο ανατρεπτική, επαναστατική πρόταση. Ο σταυρός είναι σύμβολο καταλλαγής , συμφιλίωσης. Σταυροπροσκύνηση πρέπει να έχουμε στη ζωή μας, για να μπορέσουμε να υπερβούμε τον εαυτό μας με τις αδυναμίες του και να αρθούμε ψηλότερα από τις περιστάσεις.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Βουλευτής κ. Στρατός Σιμόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων