05/06/2023 06/06/2023 Στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Ευκαρπίας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα. O Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αφορμώμενος από τη σκηνή της Βαβέλ, για μια ακόμη φορά υπογράμμισε...
05 Ιουνίου, 2023 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 4:05

Μήνυμα Μητροπολίτη Νεαπόλεως για την αξία της εν Χριστώ ενότητας – «Να σιγήσουν οι προσωπικές φωνές»

Διαδώστε:
Μήνυμα Μητροπολίτη Νεαπόλεως για την αξία της εν Χριστώ ενότητας – «Να σιγήσουν οι προσωπικές φωνές»

Στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Ευκαρπίας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα.

O Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αφορμώμενος από τη σκηνή της Βαβέλ, για μια ακόμη φορά υπογράμμισε την αξία της εν Χριστώ ενότητας επισημαίνοντας ότι «είναι ανάγκη να σιγήσουν οι προσωπικές φωνές για να ακουστεί η φωνή της Εκκλησίας η οποία πάντοτε εκφέρεται συνοδικά».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αποτύπωσε με ευκρίνεια τη σκηνή της καθόδου του Αγίου Πνεύματος εστιάζοντας στη μεταστροφή και ενδυνάμωση των Αποστόλων που αυτή επέφερε.

Παρών στην Θεία Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου στο ακόλουθο ηχητικό αρχείο:

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων