19/09/2021 19/09/2021 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης ιερούργησε, σήμερα το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.  Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε: Η σημερινή Κυριακή σημειώνεται ως Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Εκκλησία έχει επιμονή με το Σταυρό, τη...
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 17:31

Νεαπόλεως: “Η Εκκλησία έχει επιμονή με τη Σταυρική θυσία”

Διαδώστε:
Νεαπόλεως: “Η Εκκλησία έχει επιμονή με τη Σταυρική θυσία”

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης ιερούργησε, σήμερα το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε:

Η σημερινή Κυριακή σημειώνεται ως Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Εκκλησία έχει επιμονή με το Σταυρό, τη σταυρική θυσία του Κυρίου.

Μια επιμονή η οποία συγκρούεται με τη σύγχρονη πραγματικότητα: τον κόσμο που αρνείται το σταυρό, αδιαφορεί για την «πρόκληση του αθλήματος της θυσίας».

Η σημερινή ευαγγελική περικοπή διδάσκει ένα νέο χριστιανικό, ευαγγελικό, διακονικό ήθος. Το Ευαγγέλιο τολμά να προβάλει ότι μόνον όταν ο καθένας από εμάς αναλάβει τις ευθύνες του και προσπαθήσει να αλλάξει, μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να ανακαινιστεί ο κόσμος. Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι να κάνει ο καθένας καλά τη δουλειά του.

Η Εκκλησία πορεύεται μέσα στους αιώνες αίροντας το Σταυρό Της και γνωρίζοντας ότι ο φυσικός της χώρος είναι η απόρριψη και τελικός προορισμός Της ο Γολγοθάς.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος έκδηλα συγκινημένος αναφέρθηκε στη Μικρασιατική καταστροφή. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη και που όπως όλοι οι υπόλοιποι έκαναν την καταστροφή και την τραγωδία «έπος».

Το παρών έδωσαν, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λαζαρος Κυρίζογλου – ο βουλευτής κ. Σάββας Αναστασιάδης, και η Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αμπελοκήπων και Μενεμένης «Αγία Παρασκευή» κ. Αναστασία Παληκαρίδη.

Ιδιαιτέρως συγκινητική υπήρξε η στιγμή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος απένειμε το χρυσό σταυρό στον, επί 64 έτη, διατελέσαντα ιεροψάλτη του Ναού, κ.Φώτιο Τζανίδη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των αδίκως αναιρεθέντων και αδίκως εκδιωχθέντων, κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, από τις πατρογονικές εστίες αιώνων. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο που δεσπόζει στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων