28/09/2021 28/09/2021 Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μετεώρων.   Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αφού ιχνογράφησε με ακρίβεια την προσωπογραφία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου σχολίασε ως εξής: «Η Εκκλησία με...
28 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 12:35

Νεαπόλεως: “Υπάρχει πάντα καιρός ουσιαστικής αλλαγής”

Διαδώστε:
Νεαπόλεως: “Υπάρχει πάντα καιρός ουσιαστικής αλλαγής”

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μετεώρων.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αφού ιχνογράφησε με ακρίβεια την προσωπογραφία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου σχολίασε ως εξής:

«Η Εκκλησία με φειδώ έδωσε το προσωνύμιο του θεολόγου σε ελάχιστους αγίους Της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο επιστήθιος φίλος του Χριστού, ο Ιωάννης.

Ο Χριστός επιτρέπει στον αγαπημένο μαθητή Του να ακουμπήσει στο στήθος Του, τις παραμονές του Πάθους Του, υποδηλώνοντας έτσι την ιδιαίτερα στενή μεταξύ τους πνευματική σχέση η οποία αποκαλύπτεται περίτρανα την ώρα της σταυρικής θυσίας. Ο Κύριος εμπιστεύεται τη Μητέρα Του στο μαθητή Του και εκείνος «υιοθετεί» τη γυναίκα που έδωσε τη σάρκα Της στον Υιό του Θεού και «παραλαμβάνει αυτήν εις τα ίδια». Το μήνυμα του σημερινού Ευαγγελίου είναι το μήνυμα του σταυρού, της υπομονής και της υπέρτατης αγάπης».

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε με ένα περιστατικό που διασώζει ο άγιος Κλήμης ο Αλεξανδρέας:

Ο Άγιος Ιωάννης πληροφορείται ότι ένας μαθητής του, του οποίου μάλιστα υπήρξε ανάδοχος, αρνήθηκε τη χάρη του Θεού και εντάχθηκε σε μια ομάδα ληστών. Ο άγιος της αγάπης καταβάλλει απίστευτο κόπο και καταφέρνει να συναντήσει τον «πεπτωκότα μαθητή» του και νυν αρχιληστή και να τον σώσει υποδεικνύοντάς του πατρικά το δρόμο της μετάνοιας και της επιστροφής.

«Υπάρχει πάντα καιρός ουσιαστικής εσωτερικής αλλαγής!», προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μενεμένης Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου , οι βουλευτές κ. Στράτος Σιμόπουλος, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο κ. Δημήτρης Κούβελας, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βούλα Πατουλίδου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων