11/03/2024 11/03/2024 Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεύκων ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω 10 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Λαμβάνοντας αφορμή από την περικοπή από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο που αναφέρεται στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε μέσα από το κήρυγμα του στο μεγάλο γεγονός της Τελικής Κρίσης...
11 Μαρτίου, 2024 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 17:03

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως για το νόημα της Ευαγγελικής περικοπής της Τελικής Κρίσης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως για το νόημα της Ευαγγελικής περικοπής της Τελικής Κρίσης

Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεύκων ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω 10 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Λαμβάνοντας αφορμή από την περικοπή από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο που αναφέρεται στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε μέσα από το κήρυγμα του στο μεγάλο γεγονός της Τελικής Κρίσης του Θεού επισημαίνοντας πως ο διαχωρισμός γίνεται με γνώμονα το κριτήριο της αγάπης.

«Έρχεται ο Χριστός με την ανατρεπτική δύναμη της αγάπης Του και ταυτίζει τον εαυτό Του με έναν από τους ελάχιστους αδελφούς. Ο Χριστός μας αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου την πνοή της Θείας φύσης. Αναγνωρίζει τη θεϊκή υπογραφή Του», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Η αγάπη είναι Σταυρός, είναι Γολγοθάς, είναι εξευτελισμός, είναι κάθοδος στον Άδη. Είναι “καύσις της καρδίας” για κάθε άνθρωπο.»

Ακούστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα:

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων