28/08/2023 30/08/2023 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φίλυρο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023. «Της Ανάστασης γιορτή και σχόλη είναι η ημέρα της Κυριακής». Με τούτη τη φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος στο πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο αποτελούσαν κυρίως πολύτεκνες οικογένειες με τα παιδάκια τους....
28 Αυγούστου, 2023 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2023 - 10:12

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως για το νόημα της συνάντησης του πλούσιου νέου με τον Κύριο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως για το νόημα της συνάντησης του πλούσιου νέου με τον Κύριο

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φίλυρο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023.

«Της Ανάστασης γιορτή και σχόλη είναι η ημέρα της Κυριακής». Με τούτη τη φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος στο πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο αποτελούσαν κυρίως πολύτεκνες οικογένειες με τα παιδάκια τους.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας αποτύπωσε με ακρίβεια τη σκηνή της συνάντησης του πλούσιου νεανίσκου με τον Κύριο. Στο υπαρξιακό ερώτημα του νεαρού: «Τι να κάνει για να σωθεί», ο Κύριος προτείνει την τήρηση των εντολών του Μωσαϊκού Νόμου και την αποταγή από τα υλικά αγαθά και τη φιλαργυρία.

Η απάρνηση των υπαρχόντων όμως, φαντάζει αβάστακτη θυσία. Ο νέος αποχωρεί «περίλυπος». Ήταν πολύ πλούσιος!

Ο Σεβασμιώτατος, αφορμώμενος από τη σκηνή του Ευαγγελίου και τις καλές προθέσεις του νεανίσκου, επεσήμανε μεταξύ των άλλων: «Οι αρετές στις οποίες ασκούμεθα δεν είναι το τέλος, είναι η Γέφυρα την οποία καλούμαστε να διαβούμε. Οι πνευματικοί αγώνες δεν αποτελούν ιδιωτικό κατόρθωμα. Η κατάκτησή τους αποτελεί κοινό και συλλογικό στόχο των μελών της Εκκλησίας. Πορεία προς τα έσχατα είναι η Εκκλησία».

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου στο ακόλουθο ηχητικό αρχείο:

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων