28/02/2023 28/02/2023 Στα Μετέωρα της Πολίχνης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή και υπογράμμισε την αξία της συγχωρητικότητας και της νηστείας. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η Εκκλησία σήμερα επιτελεί ένα ψυχογράφημα...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 19:02

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Πολίχνη την Κυριακή της Τυρινής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Πολίχνη την Κυριακή της Τυρινής

Στα Μετέωρα της Πολίχνης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή και υπογράμμισε την αξία της συγχωρητικότητας και της νηστείας. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η Εκκλησία σήμερα επιτελεί ένα ψυχογράφημα για τον καθένα μας. Η συγχώρεση είναι το βάθρο πάνω στο οποίο θα κτίσουμε το πνευματικό μας οικοδόμημα. Η συγνώμη και η καταλλαγή θα γεφυρώσουν το χάσμα που άνοιξε ο εγωισμός μας. Η σημερινή Κυριακή ανατινάζει το κτίριο του κακού, γκρεμίζει τα τείχη που ορθώνονται ανάμεσα μας. Η αγάπη γεννά τον παράδεισο. Ο εγωισμός δημιουργεί ψεύτικους θεούς και είδωλα. Η αληθινή νηστεία αποτελεί επανάσταση στη δικτατορία της ύλης».

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με την υπόμνηση και συγχρόνως έμμεση προτροπή: «Η σημερινή ευαγγελική περικοπή μας αγκαλιάζει και εισοδεύει τον καθένα μας στην αγκαλιά του Θεού» .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε οικονόμο τον π. Δημήτριο Ζόγκα.

Συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία οι βουλευτές Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Κούβελας.

Ακολουθούν ηχητικό αρχείο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου και οπτικό υλικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων