23/02/2023 23/02/2023 Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023. Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια το θέμα «Η Εκκλησία ως Ν.Π.Δ.Δ. – Καταστατικός Χάρτης, Νόμοι...
23 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2023 - 21:47

Ο Περιστερίου Γρηγόριος στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Διαδώστε:
Ο Περιστερίου Γρηγόριος στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023.

Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια το θέμα «Η Εκκλησία ως Ν.Π.Δ.Δ. – Καταστατικός Χάρτης, Νόμοι και Κανονισμοί που αφορούν την Εκκλησία», στο πλαίσιο της τελευταίας συνάντησης του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου «Οργάνωση και Διοίκηση της ενορίας – Προσφορά προς τον άνθρωπο» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μετά την ενδιαφέρουσα εισήγηση του Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος ενώ στο τέλος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έκανε την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων και παρουσίασε τους στόχους των προγραμμάτων επιμόρφωσης.

Τον Μητροπολίτη Περιστερίου καθώς και τον πατέρα Θεολόγο καλοσώρισε με θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε για τον κόπο της διακονίας του λόγου, τους ευχήθηκε πάντοτε να πράττουν ευλογημένα και δημιουργικά πράγματα επ’ αγαθώ της Εκκλησίας.

Στην Ιερατική Σύναξη παραβρέθηκε και ο παρεπιδημών στη Θεσσαλονίκη Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων