29/05/2023 29/05/2023 H Α.Υ. ο Πρίγκιπας της Σερβίας Αλέξανδρος ο Β’ εξερχόμενος από το Άγιον Όρος και ειδικότερα από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, επισκέφθηκε τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 Τον Υψηλότατο υποδέχθηκε με κάθε τιμή εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα ο πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Παντελεήμων...
29 Μαΐου, 2023 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2023 - 15:59

Ο Πρίγκιπας της Σερβίας Αλέξανδρος Β’ στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ

Διαδώστε:
Ο Πρίγκιπας της Σερβίας Αλέξανδρος Β’ στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ

H Α.Υ. ο Πρίγκιπας της Σερβίας Αλέξανδρος ο Β’ εξερχόμενος από το Άγιον Όρος και ειδικότερα από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, επισκέφθηκε τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Τον Υψηλότατο υποδέχθηκε με κάθε τιμή εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα ο πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Παντελεήμων Αναστασιάδης, παρουσία της Γενικής Προξένου της Σερβικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κας Jasmina Milacic και δεκάδων Σέρβων πολιτών που ζουν στην πόλη.

Ο υψηλός επισκέπτης και η συνοδεία του κατευθύνθηκαν προς το Σερβικό Μνημείο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια, με έκδηλη τη συγκίνηση στο πρόσωπό του, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των 7.500 πεσόντων Σέρβων στρατιωτών κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίοι αναπαύονται στο Στρατιωτικό Συμμαχικό Κοιμητήριο του Ζέιτενλικ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, και προσκύνησε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Δυτική Θεσσαλονίκη και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του λαού του, εξήρε το φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως προς τον σερβικό λαό, ιδιαίτερα κατά τους δύσκολους εμπόλεμους καιρούς.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος έχει ελληνικές ρίζες, καθώς μητέρα του ήταν η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Ελλάδας και μετέπειτα βασιλική σύζυγος του τελευταίου βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας Πέτρου του Β’.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων