30/08/2020 30/08/2020 Σήμερα το πρωί, Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους. «Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, “διασώζει πολύ παραστατικά τη σκηνή της συνάντησης του Χριστού με έναν νεαρό αναζητητή της Βασιλείας των Ουρανών. Στην,υπαρξιακού περιεχομένου, ερώτηση του νέου,...
30 Αυγούστου, 2020 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 16:36

“Ο Θεός αρέσκεται στην πλήρη παράδοση του εαυτού μας στο θέλημά Του”

Διαδώστε:
“Ο Θεός αρέσκεται στην πλήρη παράδοση του εαυτού μας στο θέλημά Του”

Σήμερα το πρωί, Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους.

«Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, “διασώζει πολύ παραστατικά τη σκηνή της συνάντησης του Χριστού με έναν νεαρό αναζητητή της Βασιλείας των Ουρανών. Στην,υπαρξιακού περιεχομένου, ερώτηση του νέου, τι να κάνει για να κερδίσει την αιώνια Βασιλεία, ο Χριστός απαντά προτείνοντας την πλήρη αποταγή από τα εγκόσμια αγαθά. Η πρόταση του Κυρίου: «πώλησον τα υπάρχοντά σου και δεύρο ακολούθει μοι» δεν βρίσκει ανταπόκριση. Ο νέος αποχωρεί λυπημένος. Αδυνατεί να κάνει το βήμα της αποταγής, της απάρνησης: είναι πολύ πλούσιος.

Στο Ευαγγέλιο ο όρος πλούτος εμπερικλείει οτιδήποτε κάποιος αγαπά υπερβολικά και προσκολλάται σε αυτό με πάθος: εξουσία, δύναμη, γνώση, ομορφιά, πρόσωπα. Από την άλλη μεριά, ο όρος πτωχεία αποδίδει αφ’ ενός τη γνώση της ανθρώπινης αδυναμίας και αφ’ ετέρουτην ταπεινή εξάρτηση από το Θεό.  Η σημερινή Ευαγγελική Περικοπή είναι λυδία λίθος και κριτήριο της σχέσης με το Θεό. Ο Θεός αρέσκεται στην πλήρη παράδοση του εαυτού μας στο θέλημά Του.  Μάς θέλει χτιστάδες ενός καινούργιου κόσμου θεμελιωμένου στην αγάπη του Θεού και στη διακονία του αδελφού».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος,τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού πατρός Στέφανου Σιακαβάρα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε,επίσης,τον π. Ιερόθεο Τομπούλογλου για τον φιλοκαλή ευπρεπισμό του Ναού,γεγονός που τον καθιστά υποδειγματικό και καλωσόρισε φιλοφρόνως τον π.Διονύσιο Τζίτζο, κληρικό της Μητρόπολης, ο οποίος διακονεί,από της θέσεως του Πρωτοσυγκέλλου, στην Ιερά Μητρόπολη Πριγκηποννήσων δίπλα στο Σεβασμιώτατο Γέροντα Δημήτριο.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων