30/01/2024 30/01/2024 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Ελληνομάθεια» το οποίο εκπονείται εδώ και δέκα χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, 14 παιδιά από τα 3 Ομογενειακά Σχολεία της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή από την  Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζάππειο Γυμνάσιο-Λύκειο...
30 Ιανουαρίου, 2024 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2024 - 21:13

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα «Ελληνομάθεια» της Ιεράς Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα «Ελληνομάθεια» της Ιεράς Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Ελληνομάθεια» το οποίο εκπονείται εδώ και δέκα χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, 14 παιδιά από τα 3 Ομογενειακά Σχολεία της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή από την  Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζάππειο Γυμνάσιο-Λύκειο και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο συνοδευόμενα από δυο εκπαιδευτικούς, φιλοξενήθηκαν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.

Τα παιδιά της Ομογένειας είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Συμβασιλεύουσα, να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα από πλευράς παιδαγωγικής και ψυχαγωγικής. Τα Ρωμηόπουλα παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αμερικανική Γεωργική Σχολη, άκουσαν διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη και τις εφαρμογές της, αναμετρήθηκαν με τις δοκιμασίες στα  Escape rooms του Cosmos, έζησαν την περιπέτεια στη θεατρική παράσταση «O γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» και συμμετείχαν στον αγώνα του ήρωα της κινηματογραφικής ταινίας «Γουόνκα». Τέλος, γέλασαν με τα παθήματα του Καραγκιόζη στο Θέατρο Σκιών.

7 Ενορίες της Μητρόπολης άνοιξαν την αγκαλιά τους και δεξιώθηκαν τα παιδιά της Ομογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δείπνο το οποίο παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, τιμώντας τους εκ της Βασιλίδος των πόλεων φιλοξενούμενους, παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Ρουμπίδης.

Τη γενική ευθύνη του προγράμματος είχε η Φιλόλογος κ. Μαρία Χαραλαμπίδου πλαισιωμένη από τις εκπαιδευτικούς: Χριστίνα Κεναμέα Φιλόλογο και την κ.Σαββούλα Φιρινίδου, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής.

Οι Ομογενείς πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τη Βασιλεύουσα με δάκρυα στα μάτια, αλλά γεμάτοι εμπειρίες  και βιώματα που θα τούς συντροφεύουν μια ζωή.

                                                                              

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων