23/02/2021 23/02/2021 Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ο Άγιος Ιερομάρτυρας Πολύκαρπος, Επίσκοπος Σμύρνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Μενεμένης Θεσσαλονίκης. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου  στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, κάτω από την αερογέφυρα των ΚΤΕΛ επι της...
23 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2021 - 17:42

Πανηγύρισαν και προσκύνησαν τον Άγιο Πολύκαρπο στη Μενεμένη

Διαδώστε:
Πανηγύρισαν και προσκύνησαν τον Άγιο Πολύκαρπο στη Μενεμένη

Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ο Άγιος Ιερομάρτυρας Πολύκαρπος, Επίσκοπος Σμύρνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Μενεμένης Θεσσαλονίκης.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου  στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, κάτω από την αερογέφυρα των ΚΤΕΛ επι της οδού Μοναστηρίου.

Στο τέλος του εσπερινού ο προϊστάμενος του ναού π. Στυλιανός Χαρπαντίδης ευχαριστώντας τον κόσμο ευχήθηκε να έχουν όλοι πολυκαρπία και προέτρεψε όλους να παρευρεθούν και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ώστε μετά το πέρας αυτής να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο του Αγίου που θησαυρίζεται μόνιμα στον Ναό.

Σήμερα το πρωί Τρίτη 23 Φεβρουαρίου τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου και στο τέλος διαβάστηκε και η ευχή του κολύβου προς τιμήν του Αγίου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατα του covid-19.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως εκπροσώπησε ο π. Παντελεήμων Αναστασιάδης , ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά ειρηνικά και πολύκαρπα καθώς ευχαρίστησε και τον π. Στυλιανό Χαρπαντίδη προϊστάμενο του Ναού για την οργάνωση της πανήγυρις απευθυνόμενος προς το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού και τον κόσμο του χρόνου να εορταστεί  κανονικά ο  Άγιος Πολύκαρπος και γιατί όχι στην νέα κατακόμβη του ναού.

Σημειώνεται δε ότι ο Ιερός ναός  παραμένει ανοιχτός καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας έως την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας έτσι ώστε οι πιστοί να προσκυνούν το Ιερό και σεβάσμιο λείψανο του Αγίου που θησαυρίζεται στον Ναό μόνιμα.

Παρακολουθήστε τον Εσπερινό:

Παρακολουθήστε την Θεία Λειτουργία:

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων