24/02/2023 24/02/2023 Ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης Θεσσαλονίκης κατά το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου εόρτασε τον Άγιο Πολύκαρπο Σμύρνης και Προστάτη της ενορίας. Την παραμονή της εορτής 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα πριν από τον Αρχιερατικό Εσπερινό, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, προηγήθηκε με την ευχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, η Υποδοχή...
24 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2023 - 18:09

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης Θεσσαλονίκης κατά το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου εόρτασε τον Άγιο Πολύκαρπο Σμύρνης και Προστάτη της ενορίας.

Την παραμονή της εορτής 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα πριν από τον Αρχιερατικό Εσπερινό, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, προηγήθηκε με την ευχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, η Υποδοχή του πιστού Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Τιμίας και Πανακυράτου Αγίας Ζώνης της Παναγίας.

Το ιερό θησαύρισμα θα παραμείνει εσαεί στον ναό ως ευλογία και ενίσχυση των πιστών για την ενδυνάμωση τους και στον αγώνα της ενορίας για την Ανέγερση του νέου Ιερού Ναού που θα χτιστεί στην οδό Μοναστηρίου στα δυτικά της πόλεως της Θεσσαλονίκης.

Την Ιερά και Αγία Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ.Βαρνάβας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Στις 23 Φεβρουαρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Πολυκάρπου το πρωί χοροστατούντος αυτού τελέσθηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η Μενεμένη υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Αγίας Ζώνης από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων