31/01/2021 31/01/2021 Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των Προστατών της Παιδείας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στον Εύοσμο τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα, όπως άρμοζε στη μέρα και στους τιμώμενους...
31 Ιανουαρίου, 2021 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2021 - 12:47

Πανηγύρισε ο Ναός Τριών Ιεραρχών στον Εύοσμο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ναός Τριών Ιεραρχών στον Εύοσμο

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των Προστατών της Παιδείας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στον Εύοσμο τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα, όπως άρμοζε στη μέρα και στους τιμώμενους αγίους, η Θεία Λειτουργία.

Παρά την πανδημία και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ο προϊστάμενος του Ναού π. Γεράσιμος Τσουλπάκης φρόντισε ώστε ο ευπρεπισμός του Ιερού Ναού, ο καλλωπισμός των εικόνων, η ευταξία να υποστηρίζουν το εορταστικό πλαίσιο, ενώ η μυσταγωγική τέλεση της Θειας Λειτουργίας κράτησε μακριά το φόβο και γλύκανε τις ψυχές των εκκλησιαζομένων με την ειρήνη του Θεού «την πάντα νουν υπερέχουσαν».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π.Γεράσιμος άντλησε από την «μελίρρυτον σοφίαν» των Τριών Ιεραρχών και πρόσφερε στο εκκλησίασμα σταλαγματιές.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων