18/08/2023 19/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέφθηκε την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στη Μακρυνίτσα Σερρών την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023. Οι 200 κατασκηνώτριες Γυμνασίου και Λυκείου υποδέχθηκαν το Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του με έκδηλη χαρά και παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με τραγούδια, χορό, με ταχυδακτυλουργικά και κωμικές παντομίμες. Ο πνευματικός προϊστάμενος της Κατασκήνωσης π....
18 Αυγούστου, 2023 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 18:23

Πατρικές συμβουλές του Μητροπολίτη Νεαπόλεως σε κατασκηνώτριες

Διαδώστε:
Πατρικές συμβουλές του Μητροπολίτη Νεαπόλεως σε κατασκηνώτριες

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέφθηκε την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στη Μακρυνίτσα Σερρών την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023.

Οι 200 κατασκηνώτριες Γυμνασίου και Λυκείου υποδέχθηκαν το Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του με έκδηλη χαρά και παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με τραγούδια, χορό, με ταχυδακτυλουργικά και κωμικές παντομίμες.

Ο πνευματικός προϊστάμενος της Κατασκήνωσης π. Γεώργιος Μίλκας ενημέρωσε τον Επίσκοπο της Δυτικής Θεσσαλονίκης για το σύνθημα της περιόδου: «Με το Χριστό στην καρδιά και το σταυρό στον ώμο».

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από το κεντρικό σύνθημα παρέπεμψε τις κατασκηνώτριες στον Ευαγγελικό στίχο «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…» και πρότεινε να θέσουν στο κέντρο της ζωής τους το Χριστό.

«Καρφώστε τον ήλιο στα μαλλιά σας και προχωρείστε με το πρόσωπο στραμμένο στον “Ήλιο της δικαιοσύνης”», συμβούλευσε πατρικά ο Ποιμενάρχης.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την αρχηγό, κ. Ελευθερία Μίλκα, τις ομαδάρχισσες, τα ομαδόπουλα, το γιατρό της κατασκήνωσης, καθώς και τις κυρίες της κουζίνας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στη νεότητα της Μητρόπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων