10/06/2019 10/06/2019 Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, μεταξύ των άλλων επεσήμανε: «Σήμερα, η Εκκλησία μνημονεύει και τιμά στο πρόσωπο των 318 θεοφόρων Πατέρων τη Σύγκληση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Στο κάλεσμα...
10 Ιουνίου, 2019 - 16:16

Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου ο Μητρ. Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου ο Μητρ. Νεαπόλεως

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, μεταξύ των άλλων επεσήμανε:

«Σήμερα, η Εκκλησία μνημονεύει και τιμά στο πρόσωπο των 318 θεοφόρων Πατέρων τη Σύγκληση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Στο κάλεσμα του αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου οι Επίσκοποι της Εκκλησίας του Χριστού ανταποκρίνονται αμέσως, ενώ αιμορροούν ακόμα οι πληγές των μαρτυρίων τους. «Κατάστικτοι τοις μώλωψι», από τους απηνείς διωγμούς των ειδωλολατρών, «ους υπέρ Χριστού υπέμειναν», συνέρχονται επί το αυτό οι Ποιμένες και ταγοί της Εκκλησίας, για να διασφαλίσουν τη συνοχή του ποιμνίου που τους εμπιστεύτηκε ο Χριστός. Την ώρα που οι αιρετικοί, ως λύκοι βαρείς, λυμαίνονται την ενότητα και «ζητούν τίνα καταπίουν», στα αυτιά τους ηχούν τα προσευχητικά λόγια του Χριστού στο Θεό Πατέρα να είναι τέλεια η ενότητα των χριστιανών: «ίνα ώσι έν, καθώς ημείς …».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων