07/11/2023 07/11/2023 Με την εμπνευσμένη μουσικοθεατρική παράσταση «Νεομάρτυρες. Από τη θυσία στον ουρανό», η οποία παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 στην Κεντρική Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με την ευκαιρία της μνήμης των Νεαπολιτών Αγίων. Στην παράσταση, που προκάλεσε ενθουσιασμό, συγκίνηση και το...
07 Νοεμβρίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2023 - 16:42

Συγκίνησε το κοινό η παράσταση «Νεομάρτυρες. Από τη θυσία στον ουρανό» στη Σταυρούπολη

Διαδώστε:
Συγκίνησε το κοινό η παράσταση «Νεομάρτυρες. Από τη θυσία στον ουρανό» στη Σταυρούπολη

Με την εμπνευσμένη μουσικοθεατρική παράσταση «Νεομάρτυρες. Από τη θυσία στον ουρανό», η οποία παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 στην Κεντρική Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με την ευκαιρία της μνήμης των Νεαπολιτών Αγίων.

Στην παράσταση, που προκάλεσε ενθουσιασμό, συγκίνηση και το παρατεταμένο χειροκρότημα των πολυπληθών θεατών, συμμετείχαν η Γυναικεία Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής, Λόγιας, Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» και επίλεκτο τμήμα της Ενοριακής Χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων με Χοράρχη την Εύη Κουτσαυτάκη.

Τραγούδησαν ο π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, ο Παναγιώτης Δρακόπουλος, η Εύη Κουτσαυτάκη και ο Γιάννης Λίτσιος. Χόρεψαν τα χορευτικά σχήματα του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, με επικεφαλής τον π. Σεραφείμ Τερζή, και του Συλλόγου Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας καθώς και το Ποντιακό Τμήμα του Συλλόγου Ανθοκήπων Ευκαρπίας.

Την αφήγηση ανέλαβαν η Μαρία Λαδά και ο π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, ο οποίος συνέγραψε και τα κείμενα.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια και η σκηνοθεσία έφεραν την υπογραφή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της μουσικής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Πάρη Γκούνα.

Περατώνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και εκφράζοντας την ευαρέσκειά του, υπογράμμισε τη σημασία των Νεομαρτύρων στη ζωή όλων, καθώς, όπως εύστοχα παρατήρησε, «ως μορφές της οικουμένης και ατρόμητοι περιφρονητές κάθε εγκόσμιας εξουσίας, ως σύμβολα θυσίας και αυταπάρνησης», συνιστούν «φωνές ελευθερίας μιας εύλαλης σιωπής που έρχεται από τους αιώνες, μαρτυρώντας τον Λόγο των πάντων».

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων