25/06/2020 25/06/2020 Τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου επ’ ονόματι της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας, εντός των νέων Κοιμητηρίων Φιλύρου, τελέσθηκαν χθες, παραμονή της εορτής της Αγίας Φεβρωνίας, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Αναστασιάδη, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Το Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο χτίστηκε εξ ολοκλήρου με δαπάνη του κυρίου...
25 Ιουνίου, 2020 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 19:41

Θυρανοίξια παρεκκλησίου στη μνήμη της Αγίας Φεβρωνίας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια παρεκκλησίου στη μνήμη της Αγίας Φεβρωνίας

Τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου επ’ ονόματι της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας, εντός των νέων Κοιμητηρίων Φιλύρου, τελέσθηκαν χθες, παραμονή της εορτής της Αγίας Φεβρωνίας, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Αναστασιάδη, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Το Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο χτίστηκε εξ ολοκλήρου με δαπάνη του κυρίου Ιωάννη Ταρασίδη και της οικογένειάς του εις μνήμην της μακαριστής συζύγου του Φεβρωνίας Ταρασίδου.

Αμέσως μετά τα Θυρανοίξια ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτρος Φεβρωνίας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο π. Παντελεήμων, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Βαρνάβα και αφού συνεχάρη τόσο τους πατέρες της ενορίας για τη συμβολή τους στην αποπεράτωση του Παρεκκλησίου όσο και τον κ. Ταρασίδη για την ευλογημένη και αξιέπαινη πράξη του να κατασκευάσει ένα ναϋδριο μέσα στο χώρο των Κοιμητηρίων, τόνισε την αξία της δημιουργίας και προσφοράς ενός νέου θυσιαστηρίου για τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό αποτελεί μνημόσυνο και τη θύμηση ανθρώπων που ανήκουν στη θριαμβεύουσα Εκκλησία.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, πολιτικοί και άλλοι φορείς της περιοχής, η οικογένεια του κτήτορα καθώς και πλήθος κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων