26/03/2023 27/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας μετέβη την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. «Στην Ευαγγελική περικοπή, διασώζεται η σκηνή της ικεσίας του πονεμένου πατέρα...
26 Μαρτίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 0:21

Τρισάγιο για τα θύματα των Τεμπών από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τα θύματα των Τεμπών από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας μετέβη την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Στην Ευαγγελική περικοπή, διασώζεται η σκηνή της ικεσίας του πονεμένου πατέρα ο οποίος βιώνει τη δοκιμασία του δαιμονισμένου γιου του. “Εν προσευχή και νηστεία” θα σώζεται ο κόσμος από τα αδιέξοδα του: αυτό το δρόμο υποδεικνύει ο Κύριος», τόνισε στηην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος. «Πίστις σημαίνει εμπιστεύομαι και παραδίδομαι στο σχέδιο του Θεού. Πίστις είναι το χέρι μας που τρέμει, αλλά κρατιέται από το κράσπεδο του Χριστού», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα υπενθύμισε στο εκκλησίασμα πως η Εκκλησία εύχεται για την αποτροπή του αιφνιδίου θανάτου ακριβώς γιατί θέλει ως στοργική μητέρα να προστατέψει από την οδύνη τα παιδιά της. «Ο Χριστός μόνον, ως νικητής του θανάτου, μπορεί να παρηγορήσει τις ψυχές των συγγενών με την ελπίδα της συνάντησης στην αιωνιότητα», συμπλήρωσε.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπολεως κ. Βαρνάβα:

Στις ράγες των γραμμών και μάλιστα στο σημείο που αποτελούσε τον προορισμό του ταξιδιού ο Σεβασμιώτατος και όσοι τον πλαισίωναν εναπέθεσαν στεφάνια και λουλούδια «για τους ταξιδιώτες» που άωρα και αιφνίδια άλλαξε ο προορισμός τους και έγινε τελευταίος σταθμός … η αγκαλιά του Θεού.

Την ίδια μέρα ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη το μικρό Γιάννη Ζέλιο, εγγονό του π. Αθανασίου Παπαθανασίου, Προϊσταμένου του Ιερού Παρεκκλησίου.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου και πλήθος κόσμου που συνέρρευσε για αποτίσει τιμή στη μνήμη των θυμάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων