27/09/2020 27/09/2020 Μέσα σε κλίμα οδύνης εορτάστηκε η Μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μετεώρων. Την παραμονή της πανηγύρεως, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 14:53

Τρισάγιο για τον μακαριστό π. Δημήτριο Μποτίνη

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τον μακαριστό π. Δημήτριο Μποτίνη

Μέσα σε κλίμα οδύνης εορτάστηκε η Μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μετεώρων.

Την παραμονή της πανηγύρεως, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό. Στο τέλος της Ακολουθίας, και αφού ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε με πόνο ψυχής στο εκκλησίασμα την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Μποτίνη, Προΐσταμένου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του και απηύθυνε λόγο πατρικό και παρηγορητικό, για να παραμυθίσει τον πενθηφόρο λαό αυτής της ενορίας, η οποία στερήθηκε τόσο πρόωρα τον αγαπημένο της ιερέα.

Ανήμερα της πανηγύρεως, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ενώ εν συνεχεία τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πατρός Δημητρίου, ενώπιον του κολλύβου αυτού.

Στον συγκινητικό και έντονα φορτισμένο επικήδειο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού και αξιαγάπητου ιερέως, στην προσωπική και αδελφική σχέση τους από τα μαθητικά τους ακόμη χρόνια, καθώς και στην ιερατική του ζωή, η οποία υπήρξε υποδειγματική και γεμάτη αγάπη προς το Θεό, τους Αγίους, -ιδιαίτερα δε προς τον σήμερα τιμώμενο Απόστολο Ιωάννη τον Θεολόγο, τον οποίο υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια- , και προς τον συνάνθρωπο.

Αξιομνημόνευτη επίσης υπήρξε και η ευρύτερη διακονία και προσφορά του στην Οικουμενική Εκκλησία, αφού ο μακαριστός ήταν ξεχωριστά αγαπητός από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μέχρι τους Αγίους Τόπους και από το Άγιον Όρος μέχρι τα διάφορα μοναστήρια της χώρας μας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις συλλυπητήριες ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς την πενθούσα Ιερά Μητρόπολη αλλά και προς την οικογένεια του πατρός Δημητρίου, με την οποία συνδέεται προσωπικά.

Ο πατήρ Δημήτριος Μποτίνης γεννήθηκε το 1962 στο Ζευγαράκι Αιτωλοακαρνανίας και απέκτησε με την πρεσβυτέρα του Σπυριδούλα πέντε παιδιά. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1984 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα τον Β’ και πρεσβύτερος το 1987 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιο. Υπηρέτησε επί 36 χρόνια σε διάφορους ναούς των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κυρίως δε ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μετεώρων από το 1993 μέχρι την κοίμησή του. Εκοιμήθη την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 σε ηλικία 58 ετών.

Παρατίθενται φωτογραφίες από το αρχείο του Γραφείου Τύπου με φωτογραφίες από τον μακαριστό π. Δημήτριο Μποτίνη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων