10/09/2020 10/09/2020 Από τα πρώτα χρόνια της ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζονται και τιμώνται στη Νίκαια οι εν Μικρά Ασία Νέοι Μάρτυρες, κληρικοί και λαϊκοί. Φέτος στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος θα τιμήσει πανηγυρικά την ιερά μνήμη τους για ακόμη μια φορά στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νικαίας....
10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2020 - 18:08

«Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας ήταν ευσεβείς»

Διαδώστε:
«Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας ήταν ευσεβείς»

Από τα πρώτα χρόνια της ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζονται και τιμώνται στη Νίκαια οι εν Μικρά Ασία Νέοι Μάρτυρες, κληρικοί και λαϊκοί.

Φέτος στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος θα τιμήσει πανηγυρικά την ιερά μνήμη τους για ακόμη μια φορά στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νικαίας.

«Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας ήταν ευσεβείς και είχαν πλήρη συναίσθηση ότι αυτό που τους κρατούσε σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον ήταν η Εκκλησία και οι Ελληνορθοδόξες ιερές παραδόσεις μας. Συνεχιστές αυτής της κληρονομιάς οι πρόσφυγες από τους ευλογημένους εκείνους τόπους έφεραν εδώ μαζί τους τα ιερά κειμήλια, τις άγιες εικόνες, τα καντήλια και τα απέθεσαν στα εικονοστάσια τους και στη συνέχεια στους Ιερούς Ναούς που οικοδομήθησαν με στέρηση με εγκαρτέρηση, με όραμα και πίστη.
Μείνανε σε παράγκες, σε φτωχικά σπιτάκια που τα στόλιζαν οι Μικρασιάτισσες με τα κεντήματα τους. Οι γειτονιές και οι δρόμοι ασβεστώθηκαν και γρήγορα κατάλαβαν όλοι ότι οι αδελφοί μας πρόσφυγες ήταν φορείς πολιτισμού, τον οποίον μπόλιαζαν με τις εδώ συνθήκες».

Το παραπάνω αποτελεί απόσπασμα εκφωνηθείσας ομιλίας του Σεβ. Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, που έγινε το 2014, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, κατά τον εορτασμό των Μικρασιατών Αγίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων