12/09/2021 12/09/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στα 200  χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης με τίτλο «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος». Η ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στον αύλιο χώρο του Iερού Ναού της Παναγίας των Ξένων με ώρα έναρξης 8 μ.μ. Θα ομιλήσουν οι: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, δρ Νομικής...
12 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:25

1821: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Μητρόπολη Πρεβέζης

Διαδώστε:
1821: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Μητρόπολη Πρεβέζης

Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στα 200  χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης με τίτλο «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος». Η ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στον αύλιο χώρο του Iερού Ναού της Παναγίας των Ξένων με ώρα έναρξης 8 μ.μ.

Θα ομιλήσουν οι:

Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, δρ Νομικής – Θεολόγος, Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης: «Αναβαθμοί Ελευθερίας. Επαναστατικά κινήματα πριν το μεγάλο ’21».

Δημήτριος Γ. Μεταλληνός, δρ. Ιστορίας, διδάσκων Ιονίου Πανεπιστημίου και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κερκυραίων και Διαποντίων: «Ματωμένα ράσα. Η Εκκλησία και η Εθνεγερσία του 1821».

Σπύρος Σκλαβενίτης, δρ Ιστορίας, προϊστάμενος Τμήματος ΓΑΚ Πρέβεζας: «Η Πρέβεζα και η Ελληνική Επανάσταση».

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.

Την Εκδήλωση θα παρουσιάσει η φιλόλογος κ. Ελένη Συνεσίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων