20/02/2024 20/02/2024 Για 10η συνεχόμενη χρονιά, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης πραγματοποίησε, στις 17 Φεβρουαρίου, Ημερίδα Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών με θέμα «Τα παιδιά και τα μάτια μας», στο Πνευματικό Κέντρο Πρεβέζης. Οι Ιερείς και τα λαικά στελέχη που διακονούν στο κατηχητικό έργο των ενοριών...
20 Φεβρουαρίου, 2024 - 22:00

Ι.Μ. Νικοπόλεως: Ημερίδα Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών με θέμα «Τα παιδιά και τα μάτια μας»

Διαδώστε:
Ι.Μ. Νικοπόλεως: Ημερίδα Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών με θέμα «Τα παιδιά και τα μάτια μας»

Για 10η συνεχόμενη χρονιά, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης πραγματοποίησε, στις 17 Φεβρουαρίου, Ημερίδα Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών με θέμα «Τα παιδιά και τα μάτια μας», στο Πνευματικό Κέντρο Πρεβέζης.

Οι Ιερείς και τα λαικά στελέχη που διακονούν στο κατηχητικό έργο των ενοριών τους, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να συζητήσουν θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους στην νεότητα, με τον Σεβασμιώτατο αλλά και μεταξύ τους.

Την σχετική εισήγηση ανέλαβε να παρουσιάσει ο προσκεκλημένος μας κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης, Ψυχολόγος-Συγγραφέας με θέμα: «Τα παιδιά και τα μάτια μας». Ο ψυχολόγος μέσα από την εμπειρία του κατόρθωσε να περιγράψει την ψυχολογία των νέων της εποχής μας και γενικότερα του κόσμου που δημιουργείται στο σήμερα. Αλλά και ο ίδιος ως Κατηχητής και άνθρωπος που «πονάει» το έργο της Εκκλησίας, έθεσε τους δικούς του στόχους για να μπορέσει η ενορία, ο Ιερέας, ο Κατηχητής, να αγκαλιάσει τους νέους. Ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εξέφρασαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, έγιναν παρουσιάσεις από διάφορες δραστηριότητες που οργάνωσαν οι ενορίες στο νεανικό τους έργο και το Γραφείο Νεότητος παρουσίασε το έργο που έχει επιτελέσει το τελευταίο διάστημα.

Η Ημερίδα έκλεισε με την παράθεση μεσημεριανού φαγητού, κατά την διάρκεια του οποίου οι συνδαιτημόνες είχαν μία ακόμα ευκαιρία να συζητήσουν ελεύθερα τα όσα διαμείφθηκαν νωρίτερα στην Ημερίδα, επιπλέον δε απόλαυσαν τις μελωδίες και τα τραγούδια που ερμήνευσε το νεοσύστατο μουσικό σύνολο του Γραφείου Νεότητος της Μητρόπολης.

Τέλος, όλοι ευχαριστημένοι και ενδυναμωμένοι από την συνάντηση με τον εξαίρετο κ. Ελευθεριάδη, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο οποίος παρέχει τέτοιες ευλογημένες ευκαιρίες και βρίσκεται πάντοτε παρών σε κάθε ανάλογη προσπάθεια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων