30/01/2024 30/01/2024 Με αφορμή το νομοσχέδιο περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών το οποίο αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης ανακοίνωσε ότι γίνεται αποδόμηση της οικογένειας και των αξιών της ζωής. «Η τοποθέτηση της Εκκλησίας στο θέμα: «Θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου» που απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν έχει...
30 Ιανουαρίου, 2024 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2024 - 17:19

Η Ι.Μ. Ξάνθης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Γίνεται αποδόμηση της οικογένειας και των αξιών της ζωής

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Ξάνθης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Γίνεται αποδόμηση της οικογένειας και των αξιών της ζωής

Με αφορμή το νομοσχέδιο περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών το οποίο αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης ανακοίνωσε ότι γίνεται αποδόμηση της οικογένειας και των αξιών της ζωής.

«Η τοποθέτηση της Εκκλησίας στο θέμα: «Θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου» που απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά με θεσμούς», όπως αναφέρεται.

« “Γάμος εστί ανδρός και γυναικός συνάφεια και συμπλήρωσις βίου παντός θείου και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία” κατά τον Μοδεστίνο. Επομένως η συμβίωση δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται και να ονομάζεται γάμος. Μία τέτοια εξίσωση θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες στο οικογενειακό δίκαιο, και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», όπως υπογραμμίζεται.

«Όσον αφορά τον ρόλο της παρένθετης μητέρας, υπάρχει ο κίνδυνος η γυναίκα να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Αυτό θα είναι ο ευτελισμός του γυναικείου φύλου. Με το νομοσχέδιο αυτό γίνεται αποδόμηση της οικογένειας και των αξιών της ζωής», όπως επισημαίνεται.

 

Διαβάστε σχετικά

Ομόφωνο «ΟΧΙ» της Εκκλησίας της Ελλάδος στο νομοσχέδιο για τον «γάμο ομόφυλων» – Επιστολές προς Βουλευτές και ενημέρωση του ποιμνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διευρύνεται η φωνή της Εκκλησίας για τον “γάμο ομοφύλων” – Σε δημόσια διαβούλευση το επίμαχο νομοσχέδιο, εκστρατεία ενημέρωσης από Μητροπολίτες

“Ο “γάμος ομοφυλοφίλων” ανατρέπει το Χριστιανικό γάμο και το πρότυπο της οικογένειας” – Η Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον λαό της

Συνέντευξη Μεσογαίας: “Μην καταστρέψετε τον άνθρωπο”

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής για τον δικαιωματισμό της εποχής μας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων