31/01/2019 31/01/2019   Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου με λαμπρότητα εόρτασε την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της Ελληνικής Παιδείας. Το πρωί της 30ης Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, κατά την οποία τελέσθηκε και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών....
31 Ιανουαρίου, 2019 - 9:32

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν οι προστάτες της Παιδείας στη Ξάνθη

Διαδώστε:
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν οι προστάτες της Παιδείας στη Ξάνθη

 

Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου με λαμπρότητα εόρτασε την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της Ελληνικής Παιδείας.

Το πρωί της 30ης Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, κατά την οποία τελέσθηκε και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ιωάννης Δρεμσίζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Χρήστος Σταμπουλής, αντιπροσωπείες των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ξάνθης, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παπαθανασίου, η Αν. Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κα Δήμητρα Ντομπρίκη, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββας Μελισσόπουλος, η Σύμβουλος Φιλολόγων Κα Άννα Αγγελοπούλου, ο Σύμβουλος Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Τζάστας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης κ. Διονύσιος Τσεντικόπουλος, και πλήθος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Εκπαιδευτικός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης κ. Ιπποκράτης Λέκκας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μητρόπολη δεξιώθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης τους Εκπαιδευτικούς και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και τις αντιπροσωπείες των μαθητών των σχολείων που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας και ευχαρίστησε τον Στρατηγό Διοικητή του Δ ́Σ.Σ. και τον Δ/ντη της ΛΑΦΞ για την παραχώρηση της αιθούσης και την άψογη ετοιμασία της δεξιώσεως. Στις 18:00 της ίδιας ημέρας η Ιερά Μητρόπολη πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Ξάνθης αφιερωμένη στους Αγίους Τρείς Ιεράρχες, σε συνεργασια με το Σύνδεσμο Θεολόγων Ξάνθης και την Εκκλησιαστική μας Σχολή.

Η Βυζαντινή Χορωδία των μαθητών και μαθητριών της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης, υπό τη Δ/νση του χοράρχου κ. Ιωάννου Κατσούλη απέδωσε εόρτιους ύμνους, ενώ η Θεολόγος Εκπαιδευτικός του 3ου Λυκείου Ξάνθης Κα Δήμητρα Αγιαννίτου έδωσε διάλεξη με θέμα: «Τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα κατά τους τρεις Ιεράρχες και η εποχή μας». Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος με συγχαρητήρια τόσο προς την ομιλήτρια,όσο και προς το χοράρχη και τη χορωδία της Εκκλησιαστικής Σχολής. Την ευθύνη για το συντονισμό όλων των εκδηλώσεων είχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων