31/08/2020 31/08/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου του Μεσοκαμπίτη ιερούργησε το Σάββατο 30 Αυγούστου, ημέρα μνήμης της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. «Το μήνυμα του Τι­μίου Προδρόμου προς όλους εμάς που ήλ­θαμε σήμερα για να τιμή­σου­με τη μνήμη του είναι ότι δεν αρκεί να ακούμε τη...
31 Αυγούστου, 2020 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2020 - 15:15

«Δεν αρκεί ν’ ακούμε τη φωνή του Προδρόμου. Πρέπει και να προσπαθούμε»

Διαδώστε:
«Δεν αρκεί ν’ ακούμε τη φωνή του Προδρόμου. Πρέπει και να προσπαθούμε»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου του Μεσοκαμπίτη ιερούργησε το Σάββατο 30 Αυγούστου, ημέρα μνήμης της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

«Το μήνυμα του Τι­μίου Προδρόμου προς όλους εμάς που ήλ­θαμε σήμερα για να τιμή­σου­με τη μνήμη του είναι ότι δεν αρκεί να ακούμε τη φω­νή του, δεν αρκεί να ακούμε το κάλεσμά του. Χρειάζεται να κά­νου­­με και εμείς τη δική μας προ­σπάθεια, τον δικό μας αγώνα για να ετοιμάσουμε την οδό του Κυ­ρίου μέσα στην ψυχή και τη ζωή μας, για να ανοίξουμε τον δρό­μο του Θεού μέσα μας.

Ο Χριστός, αδελφοί μου, περιμένει από τον κα­θένα μας να ετοιμάσει την οδό Του, με τον αγώνα του, με τη με­τάνοιά του, με το Μυστήριο της ιε­ράς εξομολογήσεως, με τη διαρ­κή προσπάθειά του να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην ψυ­χή και τη ζωή του, ώστε να μπορεί να ζήσει με τον Χριστό, ώστε να μπορεί ο Χριστός να ει­σέλ­θει στην ψυχή του και να την μετατρέψει σε κατοικητήριό του, ώστε να μπορεί ο Χριστός να εισέλθει στην ψυχή του και να την αγιάσει και να οδηγήσει τον άν­θρω­πο που τον περίμενε στη χαρά και στην αιωνιότητα της βασι­λεί­ας του.

Ας αξιοποιήσουμε, λοιπόν, αδελ­φοί μου το μήνυμα και το κάλε­σμα του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάν­νου, και ας κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να αξιωθούμε να διέλθει δια της ψυχής μας ο Χριστός, ώστε να αξιω­θούμε να ενοικήσει μέσα μας και να μας σώσει δια της χάριτός Του και των πρεσβειών του εορταζο­μέ­νου Τιμίου Προδρόμου Του», είπε στους ευσεβείς χριστιανούς περί της Εορτής ο σεβαστός Ποιμενάρχης.

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νικηφόρος Γερακάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Δημήτριος Πλευράκης και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το εσπέρας της Παρασκευής 28 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος είχε χοροστατήσει επίσης στον πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Μεσοκαμπίτη, ο οποίος τιμάται στη μνήμη της Αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου, Προστάτου και Εφόρου του Οροπεδίου Λασιθίου.

«Φωνή βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ. Ἑτοι­μάσατε τήν ὁδόν τοῦ Κυρίου, εὐ­θείας ποιεῖτε τάς τρίβους τοῦ Θεοῦ ἡμῶν». Ο προφητικός λόγος του Η­σαΐου ακούσθηκε και απόψε για τον «μεί­­­ζονα ἐν γεννητοῖς γυναικῶν», για τον Άγιο Ιωάννη, τον Προφή­τη και Πρόδρομο του Κυ­ρίου, που ήλθε στον κόσμο για να ετοιμάσει την οδό του Κυρίου, και που έγινε η φωνή του βο­ώντος και καλού­ντος τους ανθρώπους να μετα­νοή­σουν και να προετοιμασθούν για να υποδεχθούν τον Χριστό, τον Σω­­­τήρα και Λυτρωτή του κόσμου.

Όμως απόψε, αδελφοί μου, δεν ακούεται μό­νο η φωνή του Προφήτου Ησαΐου. Ακούεται και η φωνή του ιδίου του Τιμίου Προδρόμου, φω­νή αληθείας και δικαιοσύνης, που δεν συμβιβάζεται ούτε με την αμαρτία, ούτε με τον κόσμο, ούτε με τις αρχές και τις εξουσίες του. Φωνή ενός ανθρώπου που δεν διστάζει να επαναλαμ­βά­νει με τη ζωή του, με τις επιλογές του και με τη στάση του τον Λόγο της Αληθείας του Θεού», ανέφερε στο κήρυγμα προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος.

Και επεσήμανε: «Πολλές φορές επαναπαυόμαστε με την ιδέα ότι ακούμε και μελε­τούμε τον Λόγο του Θεού, ότι τον γνωρίζουμε και δεν μας είναι ξέ­νος. Όμως αυτό δεν αρκεί, γιατί και ο Ηρώδης, αδελ­φοί μου, άκουε τον Τίμιο Πρόδρομο και τον σεβόταν και τον εκτιμούσε, και ακόμη και η Ηρωδιάδα άκουε το κήρυγμά του. Κανείς από αυτούς όμως δεν προχωρούσε στο επό­με­νο στάδιο, δεν προετοίμαζε τον εαυ­­τό του για να δεχθεί τον Χρι­στό, δεν έκανε πράξη τη μετάνοια και την αλλαγή της συμπεριφοράς και της ζωής, στην οποία καλούσε τους ανθρώπους ο Τίμιος Πρόδρο­μος.

Διότι ο Χριστός ήλθε στη γη και έγινε άνθρωπος για τη σω­τη­ρία του πεπτωκότος ανθρώ­που, και από τότε βρίσκεται κοντά μας και είναι έτοιμος να σώσει κάθε άνθρωπο που πιστεύει σε Αυτόν και θέλει να Τον ακολουθήσει, αλ­λά δεν εκβιάζει κανένα. Δεν εισέρ­χεται στην ψυχή και στη ζωή κανενός, όταν εκείνος δεν είναι προετοιμα­σμέ­­νος κατάλληλα για να Τον δε­χθεί και να δεχθεί μαζί Του και τη σωτηρία που του προσφέρει».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων