13/10/2022 13/10/2022 Με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος εξέδωσε το μήνυμά του για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου. “Η συμμετοχή σας στις κατηχητικές δραστηριότητες είναι μία ομολογία Πίστης, απόδειξη στη ζωή σας ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Χριστός, ότι η ζωή σας πορεύεται με οδηγό και ελπίδα τον αδιάψευστο λόγο...
13 Οκτωβρίου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2022 - 20:16

Εγκύκλιος Μητροπολίτη Πέτρας για την νέα Κατηχητική περίοδο

Διαδώστε:
Εγκύκλιος Μητροπολίτη Πέτρας για την νέα Κατηχητική περίοδο

Με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος εξέδωσε το μήνυμά του για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου. “Η συμμετοχή σας στις κατηχητικές δραστηριότητες είναι μία ομολογία Πίστης, απόδειξη στη ζωή σας ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Χριστός, ότι η ζωή σας πορεύεται με οδηγό και ελπίδα τον αδιάψευστο λόγο του Ευαγγελίου Του”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητά μου παιδιά,

Με την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου απευθύνομαι σε εσάς με πατρική αγάπη και ενδιαφέρον για να σας προσκαλέσω να συμμετέχετε και εφέτος στις κατηχητικές δραστηριότητες που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή μας.

Όλοι μας διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος μας αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Πλέον, δεν ενδιαφερόμαστε για το πως θα καλλιεργήσουμε την ψυχή μας με καλοσύνη και αγάπη, αλλά το πως θα γεμίσουμε τη ζωή μας με ανέσεις και ευκολίες.

Αυτό, πολλές φορές, έχει ως αποτέλεσμα να χάνουμε την ανθρωπιά μας, αφήνοντας περιθώρια στο κακό να κυριαρχήσει στη ζωή μας. Υιοθετούμε, δυστυχώς, ξένες συμπεριφορές που δεν έχουν σχέση με το ήθος, την παράδοση και την ευσέβειά μας. Γνωρίζουμε όμως, ότι η δύναμη της χάριτος του Θεού είναι αυτή που υπερνικά στο τέλος το κακό, αφανίζει την ασχήμια και σκορπίζει την ωραιότητα των δωρεών του Αγίου Πνεύματος.

Οι κατηχητικές δραστηριότητες της Μητροπόλεώς μας, δηλαδή η Σχολή Γονέων, τα Κατηχητικά Σχολεία, οι απογευματινές ερμηνευτικές ομιλίες καθώς και οι Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής δίδουν σε όλους μας την ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή, να γνωρίσουμε και να εμβαθύνουμε στην Πίστη και την παράδοσή μας.

Να ανοίξουμε τη σκέψη και την καρδιά μας στα ζωογόνα μηνύματα του Ευαγγελίου, να επικοινωνήσουμε, να γνωριστούμε, να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε ο ένας τον άλλο.

Γι’ αυτό, σας παρακαλώ πατρικά, να συμμετέχετε ως Γονείς και Κηδεμόνες στη Σχολή Γονέων της Μητροπόλεως μας. Στις συναντήσεις αυτές θα βρείτε παρηγοριά, ενίσχυση, απαντήσεις στο δύσκολο έργο της ανατροφής των παιδιών.

Ακόμη, προτρέψετε θερμά τα παιδιά σας, τους καλούς εκπαιδευτικούς μας, να συμμετάσχουν στα Κατηχητικά Σχολεία των Ενοριών των πόλεων και των μεγάλων χωριών. Εκεί, στο Κατηχητικό Σχολείο, τα παιδιά μας θα κτίσουν ένα καλό και αγαθό χαρακτήρα, μία προσωπικότητα που θα μπορεί να διακρίνει το καλό από το κακό, το ωφέλιμο από το επιζήμιο.

Θα αποκτήσουν τις κατάλληλες πνευματικές δυνάμεις ώστε να αντέξουν στις δυσκολίες της ζωής, να ζήσουν με αρχές και αξίες, τις οποίες θα μεταδώσουν με τη σειρά τους στις επερχόμενες γενεές. Γι’ αυτό εσείς φροντίζετε με φιλότιμο για την καλή τους μόρφωση και μαζί ας φροντίσουμε για την εν Χριστώ παιδαγωγία τους.

Και εσείς, αγαπητά μου παιδιά, ανακαλύψετε την οικογένεια της Εκκλησίας στην Ενορία σας. Εκεί θα βρείτε φίλους και αδελφούς, οι οποίοι περιμένουν να σας υποδεχθούν με αγάπη. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες και αφορμές, μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, να εκφράσετε τις απορίες και τις ανησυχίες σας, να κοινωνικοποιηθείτε, να κάνετε νέες φιλίες, να γνωρίσετε την αλήθεια του Ευαγγελίου, να έλθετε σε βιωματική επαφή με τη λατρεία της Εκκλησίας μας. Έτσι θα αποκτήσετε τη χαρά του Χριστού στη ζωή σας.

Αγαπητοί μου,

Η τοπική μας Εκκλησία εργάζεται για να δώσει σε όλους εσάς, τα πνευματικά της παιδιά, την κατάλληλη πνευματική τροφή που χρειάζεται ο καθένας και η καθεμία. Ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτό. Η συμμετοχή σας στις κατηχητικές δραστηριότητες είναι μία ομολογία Πίστης, απόδειξη στη ζωή σας ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Χριστός, ότι η ζωή σας πορεύεται με οδηγό και ελπίδα τον αδιάψευστο λόγο του Ευαγγελίου Του.

Εύχομαι ο Χριστός να ευλογεί τις οικογένειές σας, τη ζωή και τα έργα σας. Η Χάρις και ο Φωτισμός του Αγίου Πνεύματος να κατοικεί στις καρδιές των παιδιών και των νέων μας. Καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά!

Μετά πατρικών ευχών

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων