03/02/2019 03/02/2019 Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών ιερουργούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, στο πλαίσιο τον Γ’ Χαραλάμπειων. Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τόνισε μεταξύ άλλων ότι μπορούμε με την καλλιέργεια των ταλάντων που...
03 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:12

 Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος: ” μπορούμε να αποκτήσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος”

Διαδώστε:
 Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος: ” μπορούμε να αποκτήσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος”

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών ιερουργούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, στο πλαίσιο τον Γ’ Χαραλάμπειων.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τόνισε μεταξύ άλλων ότι μπορούμε με την καλλιέργεια των ταλάντων που μας έδωσε ο Θεός να αποκτήσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και να γίνουμε άνθρωποι χαριτωμένοι.

΄  Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο που συλλειτούργησαν στην ευλογημένη ευχαριστιακή σύναξη και με την παρουσία του λάμπρυνε την πανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους και έχει ξεκινήσει από τις 28 Ιανουαρίου.

Ευχαριστήριους λόγους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού απηύθυνε και στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη που παρά τις τόσες υποχρεώσεις του έχει κάνει την έργο λαμπρό στην Ενορία του. Είναι ένα πρόσωπο, όπως είπε, που μπορεί να βρίσκει συνεργάτες και να τους αξιοποιεί εκεί που θα αναπαύεται ο καθένας αποδίδοντας έτσι με χαρά την διακονία του που έχει αναλάβει. Επίσης τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία να τιμηθούν άνθρωποι που διηκόνησαν στο παρελθόν στην Ενορία, άνθρωποι του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και Επίτροποι.

Τέλος ευχαρίστησε και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιερά Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους Αρχιμ. Πρόδρομο, για την ευλογημένη του παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας.

Με την σειρά του ο π. Δαμασκηνός καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γεράσιμο στην Ενορία του και ευχαρίστησε αμφοτέρους τους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Ενορία και στα τρίτα Χαραλάμπεια, καθώς και όλους τους Κληρικούς και Λαϊκους.

Εις ανάμνηση της πρώτης επισκέψεως στην Ενορία ο π. Δαμασκηνός προσέφερε διά μέσου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού στον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη κ.κ. Γεράσιμο ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο και στον Γέροντα Πρόδρομο έναν Επιστήθιο Σταυρό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων