13/11/2020 13/11/2020 Τις περιοχές του Δήμου Χερσονήσου που επλήγησαν σοβαρά από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα της 10ης-11ης Νοεμβρίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα Μάλια και την Σταλίδα, πόλεις οι οποίες υπέστησαν τεράστιες ζημιές από την...
13 Νοεμβρίου, 2020 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2020 - 18:17

Στις πληγείσες περιοχές από κακοκαιρία ο Μητροπολίτης Πέτρας

Διαδώστε:
Στις πληγείσες περιοχές από κακοκαιρία ο Μητροπολίτης Πέτρας

Τις περιοχές του Δήμου Χερσονήσου που επλήγησαν σοβαρά από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα της 10ης-11ης Νοεμβρίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα Μάλια και την Σταλίδα, πόλεις οι οποίες υπέστησαν τεράστιες ζημιές από την διήμερη κακοκαιρία. Συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δήμου Χερσονήσου κ. Κωνσταντίνο Αναστασάκη και τους Εφημερίους των Ενοριών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε παρηγορητικούς λόγους στους πληγέντες και παρακάλεσε τους αρμόδιους φορείς να πραγματοποιήσουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, ώστε οι άνθρωποι να μην ξαναζήσουν παρόμοιες καταστάσεις. Παρότρυνε δε τους Ιερείς να σταθούν αρωγοί με κάθε τρόπο στους δοκιμαζομένους και να συμπαρασταθούν κυρίως στις άπορες οικογένειες που επλήγησαν.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Σταλίδος.

Η φύση στενάζει και οδυνάται μαζί μας

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε: «Όλες αυτές οι καταστροφές της φύσεως είναι προειδοποιήσεις ,για να μπορέσουμε να ακούσουμε τη φωνή και τη γλώσσα μετανοίας του χρυσορρήμονος Ιεράρχου Κωνσταντινουπόλεως που εορτάζουμε σήμερα, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Διότι εκείνο που ζητάει από εμάς ο Θεός είναι να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε μυαλό, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να υιοθετήσουμε τον τρόπο σκέψης του Κυρίου ημών, δηλαδή την αγάπη προς τον αληθινό Θεό, προς τον πλησίον και τη φύση.

Πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα με τα οποία η φύση εκδικείται τον άνθρωπο και μας εκδικείται διότι δεν της δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό. Όπως διαβάζουμε στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, «η φύση στενάζει και οδυνάται μαζί μας» και περιμένει από εμάς τη σωτηρία της, περιμένει τις ανάλογες πράξεις μας για να βρει τον προορισμό της. Θα πρέπει λοιπόν πάντοτε να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας αλλά και ολόκληρη τη φύση η οποία πλάσθηκε λίαν καλώς, πλάσθηκε για να μας διακονεί, για να μας βοηθάει και όχι για να την εκμεταλλευόμαστε».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Για να ορθοποδήσουμε ξανά, αγαπητοί μου αδελφοί, θα πρέπει να αγαπήσουμε τον Θεό, διότι όταν το κάνουμε αυτό θα μετανοήσουμε και ένας άνθρωπος ο οποίος μετανοεί, μπορεί να κλίνει και τα γόνατά του, μπορεί να επικαλεστεί την χάρη του Παντοδύναμου και Τριαδικού Θεού, έτσι ώστε να βρει τον εαυτό του, να αγαπήσει τον πλησίον του και να βοηθήσει τον κόσμο ολόκληρο» και ενθάρρυνε τους κατοίκους της περιοχής να φανούν δυνατοί σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό τους σε όλους τους πληγέντες συνανθρώπους τους.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος εκκλησιάσθηκε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Ενορίας Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων