03/08/2021 03/08/2021 Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο αυτά είναι τα απαραίτητα εφόδια στην δεκαπενθήμερη πορεία μας προς την μεγάλη Θεομητορική Εορτή του καλοκαιριού. Ο Σεβασμιώτατος, που ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων, την Κυριακή 1 Αυγούστου, στο κήρυγμά του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου βλέπουμε τον Ιησού που βρίσκεται στην πόλη της Καπερναούμ, να θεραπεύει έναν...
03 Αυγούστου, 2021 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2021 - 15:46

Θάρρος, πίστη και ελπίδα στην Ανάσταση του Κυρίου τα εφόδια!

Διαδώστε:
Θάρρος, πίστη και ελπίδα στην Ανάσταση του Κυρίου τα εφόδια!

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο αυτά είναι τα απαραίτητα εφόδια στην δεκαπενθήμερη πορεία μας προς την μεγάλη Θεομητορική Εορτή του καλοκαιριού. Ο Σεβασμιώτατος, που ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων, την Κυριακή 1 Αυγούστου, στο κήρυγμά του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου βλέπουμε τον Ιησού που βρίσκεται στην πόλη της Καπερναούμ, να θεραπεύει έναν παράλυτο. «Το κεντρικό νόημα της σημερινής ευαγγελικής διηγήσεως είναι η Πίστη του παραλυτικού, αλλά κι εκείνων που τον προσεκόμισαν στον Χριστό. Αυτή την Πίστη τονίζει σήμερα ο Κύριός μας, διότι είναι η ουσιώδης, η αληθινή Πίστη, η εμπιστοσύνη στον Κύριο και Θεό μας, τον Δημιουργό του ουρανού και της γης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Ιησούς λέγει στον παράλυτο «Θάρσει!» –του δίδει θάρρος ο Χριστός. Και οι χριστιανοί έχουμε θάρρος, διότι εμπιστευόμαστε τον αληθινό Θεό –σε αυτό διαφέρουμε από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Γιατί η ελπίδα και ο στόχος της ζωής μας δεν περιορίζεται στη ζωή του φθαρτού αυτού επίγειου κόσμου, αλλά επεκτείνεται και προεκτείνεται στην άλλη ζωή, στη Βασιλεία των Ουρανών. Με το ίδιο θάρρος της Πίστεως πορεύτηκαν και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, οι οποίοι δεν δίστασαν να δώσουν το αίμα και τη ζωή τους, δεν δίστασαν να υπομείνουν όλα εκείνα που υποδεικνύει η άσκηση.

Η αλήθεια της Αναστάσεως του Κυρίου, που η βιωτή τους ξεκάθαρα φανερώνει, είναι ο θεμέλιος λίθος της Πίστεώς μας από την οποία αντλούμε το θάρρος, αντλούμε την ελπίδα και τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε κάθε αντιξοότητα, κάθε ασθένεια, κάθε πειρασμό και δοκιμασία. Γιατί γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα επιτρέπει ο Κύριος στη ζωή μας για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Και μας αφήνει να ψηθούμε στο καμίνι των θλίψεων, ώστε να αποβάλλουμε όλα εκείνα τα οποία μας κάνουν δύστροπους και με καθαρή καρδιά και ψυχή να μπορούμε να παρασταθούμε ενώπιον του Θεού».

Κατακλείοντας την ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Σήμερα, πρώτη του μηνός Αυγούστου και αρχή της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου, η Εκκλησία μάς προετοιμάζει για τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού. Με τις καθημερινές Ακολουθίες –τους Εσπερινούς, τις Ιερές Παρακλήσεις και τις Θείες Λειτουργίες– η Εκκλησία μάς παροτρύνει να αυξήσουμε την προσευχή μας.

«Γι’ αυτό, όλοι να κάνουμε την πνευματική μας προσπάθεια, να συμμετέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτές τις ωραίες Ακολουθίες. Και να παρακαλούμε την Παναγία μας να μας δίδει δύναμη και να ικετεύει τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, να άρει την λαίλαπα της πανδημίας από την οικουμένη και να μας δώσει δύναμη, ώστε να πορευόμεθα σταθερώς στην πορεία του φωτός, που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών».

Προ της απολύσεως τελέσθηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του μηνός Αυγούστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων