19/09/2023 19/09/2023 Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Η ανέγερση του περικαλλούς Ναού της Παναγίας  συνδέεται με το ταξίδι, το οποίο πραγματοποίησε η Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας ...
19 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2023 - 16:23

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Διαδώστε:
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Η ανέγερση του περικαλλούς Ναού της Παναγίας  συνδέεται με το ταξίδι, το οποίο πραγματοποίησε η Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας  κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον ως άνω Ιερό Ναό, με την συμμετοχή του Προθιερέως του Ιερού Προσκυνήματος, Πρωτοπρ. Στυλιανού Μπιζά και του Διακόνου Νεκτάριου Σκουλάτου.

Προ της Απολύσεως, εν πληθούση Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος προέστη της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο τέλος της οποίας απηύθυνε ευχές προς όλους, και επανέλαβε την έκκλησή του για την έμπρακτη αγάπη μας προς τους πληγέντες αδελφούς μας στην Θεσσαλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων