26/03/2024 26/03/2024 Πανηγυρικά εορτάσθηκε το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2024 ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, καθώς και η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Νάξο. Την Κυριακή το απόγευμα, παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Πρωτοθρόνου Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θείο...
26 Μαρτίου, 2024 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 23:58

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Νάξο

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Νάξο

Πανηγυρικά εορτάσθηκε το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2024 ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, καθώς και η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Νάξο.

Την Κυριακή το απόγευμα, παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Πρωτοθρόνου Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Δευτέρα το πρωί ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέστη της επισήμου Δοξολογίας, με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως, των τοπικών αρχόντων, των εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Δικαστικών και λοιπών αρχών του νησιού, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και συλλόγων καθώς και αντιπροσωπειών μαθητών των σχολικών μονάδων της πόλεως.

Στο τέλος της Δοξολογίας ανεγνώσθη ο Πανηγυρικός της ημέρας από την Σημαιοφόρο του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος» Δέσποινα Βασιλάκη.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους ιερό κλήρο και τον λαό, μετέβη στο Ηρώο της πόλεως όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τους αγώνες του Έθνους, στο τέλος του οποίου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων, η τήρηση ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών επί της παραλιακής οδού της πόλεως.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων