27/03/2022 27/03/2022 Λαμπρώς εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 27-3-2022, στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, η ανέγερση του οποίου συνδέεται με το ταξίδι, το οποίο πραγματοποίησε η Αγία Ελένη προς τα Ιεροσόλυμα και το τάμα της προκειμένου να βρει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Καλλίνικος  χοροστάτησε στον Όρθρο και...
27 Μαρτίου, 2022 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2022 - 16:33

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου

Λαμπρώς εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 27-3-2022, στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, η ανέγερση του οποίου συνδέεται με το ταξίδι, το οποίο πραγματοποίησε η Αγία Ελένη προς τα Ιεροσόλυμα και το τάμα της προκειμένου να βρει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Καλλίνικος  χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Τελετής της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, στο τέλος της οποίας ευχήθηκε σε κλήρο και λαό Καλή Ανάσταση. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος Πάρου καθώς και πλήθος χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων