15/09/2019 15/09/2019 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε κατά τις 14 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Η ανέγερση του ως άνω παλαιοχριστιανικού Ιερού Ναού συνδέεται με το ταξίδι...
15 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2019 - 23:05

Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην Παναγία Εκατονταπυλιανή

Διαδώστε:
Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην Παναγία Εκατονταπυλιανή

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε κατά τις 14 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Η ανέγερση του ως άνω παλαιοχριστιανικού Ιερού Ναού συνδέεται με το ταξίδι της Αγίας Ελένης στα Ιεροσόλυμα για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο παρεπιδημών στην Πάρο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μέντης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως. Να σημειωθεί πως τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στην τελετή της Υψώσεως όπως κάθε χρόνο συμμετείχε πλήθος ευσεβών χριστιανών από την Πάρο αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων