16/08/2023 16/08/2023 Παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Βουλευτή Κυκλάδων Ιωάννη Βρούτση τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Ιερά Λιτανεία της Σεπτής Εικόνος της Παναγίας, στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής στο νησί της Πάρου, κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ανήμερα της εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος...
16 Αυγούστου, 2023 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2023 - 9:39

Πάρος: Πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Διαδώστε:
Πάρος: Πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Βουλευτή Κυκλάδων Ιωάννη Βρούτση τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Ιερά Λιτανεία της Σεπτής Εικόνος της Παναγίας, στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής στο νησί της Πάρου, κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ανήμερα της εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και εν συνεχεία αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ανεγνώσθη από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου επί τη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Κυρίας Θεοτόκου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνος της Παναγίας, με κατεύθυνση τον κεντρικό λιμένα του νησιού, όπου εψάλη Δέηση. Επανελθούσης της Ιεράς Λιτανεύσεως και αφού ανεπέμφθη η ακροτελεύτιος Δέηση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη, τον Θεοφιλέστατο άγιο Κεράμων, τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, την εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Αικατερίνη Μονογυιού, την Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Μάρκο Καφούρο, τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, τον Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου κ. Κώστα Μπιζά, τον Εκπρόσωπο του Υπουργού Υγείας και Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου, τον Αρχηγό του Στόλου, Αντιναύαρχο κ. Ελευθέριο Κατάρα, τον Εκπρόσωπο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχο κ. Νικόλαο Πολέμη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Βάμβουκα, τον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Ναύτες της πυραυλακάτου ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ», τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπυρίδωνα Καπράλο, τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών, Δικαστικών και Πολιτικών Αρχών του νησιού και της περιφερείας, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους σε αυτήν καθώς και διαφόρων τοπικών Συλλόγων.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους Ιερείς και τα μέλη της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος για τη άρτια προετοιμασία της Πανηγύρεως, τους εργαζομένους, τους εθελοντές και τους ιεροψάλτες αυτού καθώς και τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων για την συμμετοχή τους. Συνεχάρη δε τον χορό των αποφοίτων και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος που υπό την χοραρχία του Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Φωκιανού (Διευθυντού της Σχολής) και τη συνεργασία του Πρωτοψάλτου κ. Ζαχαρία Ραγκούση, απέδωσαν για μια ακόμη χρονιά με υποδειγματικό τρόπο τους θεσπέσιους ύμνους της εορτής.

Απευθυνθείς ο Ποιμενάρχης ιδιαιτέρως προς τον παριστάμενο κ. Αρχηγό του Στόλου, τον ευχαρίστησε για την συμμετοχή της εξαιρετικής Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού και ευχήθηκε το νεότερο πλοίο του Στόλου με την ονομασία πυραυλάκατος «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» (αφιερωμένο στη μνήμη του ήρωος των Ιμίων, Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου) που φέτος συμμετείχε επίσημα για πρώτη φορά σε Εκκλησιαστική Πανήγυρη, να έχει για πολλές δεκαετίες καλούς πλόες, πάντοτε σε περίοδο ειρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης με πολλή συγκίνηση αναφέρθηκε στους δύο νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας Σμηναγό Χρήστο Μουλά και Υποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, οι οποίοι προσφάτως έχασαν την ζωή τους κατά την άσκηση του καθήκοντός τους, στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι κατέκλεισαν κατά το διήμερο της πανηγύρεως, τόσο τον Ιερό Ναό όσο και τον περιβάλλοντα χώρο του Προσκυνήματος και ευχήθηκε προς όλους πλουσία την ευλογία και χάρη της Παναγίας μας στη ζωή και τα έργα τους.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού.

 

         

Διαβάστε ακόμη: Παροναξίας Καλλίνικος: Η Παναγία Εκατονταπυλιανή αποτελεί τηλαυγή πνευματικό φάρο της Ορθοδοξίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων