16/11/2023 16/11/2023 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Ταβιθάς, στον χώρο της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 σύναξις των Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μίλησε σε όλους με πολύ αγάπη, μετά τον Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό, της Ελεήμονος Αγίας Ταβιθάς. Η σύναξις αυτή πραγματοποιήθηκε με την...
16 Νοεμβρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2023 - 14:58

Εκατό χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Κατηχητικού Σχολείου, από τον π. Γερβάσιο των Πατρών

Διαδώστε:
Εκατό χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Κατηχητικού Σχολείου, από τον π. Γερβάσιο των Πατρών

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Ταβιθάς, στον χώρο της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 σύναξις των Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μίλησε σε όλους με πολύ αγάπη, μετά τον Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό, της Ελεήμονος Αγίας Ταβιθάς.

Η σύναξις αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών, από της ιδρύσεως, του πρώτου οργανωμένου Κατηχητικού Σχολείου, εν Ελλάδι, από τον αοίδιμον Ιεροκήρυκα και πνευματικόν οδηγό και διδάσκαλο των Πατρών, π. Γερβάσιο τον Παρασκευόπουλον.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με σεβασμό και συγκίνηση στην μεγάλη μορφή του αοιδίμου π. Γερβασίου, του ηγαπημένου παππούλη των Πατρών και στην όλη πνευματική και κοινωνική εργασία και προσφορά του, στο ιερό Γεώργιο της ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, κυρίως όμως στις πρωτοποριακές για την εποχή του ιδέες, για τα Κατηχητικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία, τις Σχολές επιμορφώσεως ολιγογραμμάτων, τις Σχολές επαγγελματικής καταρτίσεως ανέργων και τόσα άλλα.

Εν συνεχεία μίλησε για το επιτελούμενο στην Ιερά Μητρόπολη μεγάλο έργο στον νεανικό τομέα, σε ενοριακό και κεντρικό επίπεδο, για τα κατηχητικά στις Ενορίες, τις κατασκηνώσεις, τις φοιτητικές ομάδες και συνάξεις, την εργασία από τους Ιερείς στο Πανεπιστήμιο, την κατά Θεόν, γενικά, παιδεία των παιδιών μας. Επήνεσε όλους, Κληρικούς και Λαικούς, τους εργαζομένους στον Νεανικό τομέα της Ιεράς Μητροπόλεως και τους συνέστησε να έχουν ιερό ζήλο και ζέση ψυχής για το έργο αυτό, το οποίο είναι απαραίτητο, παρά ποτέ, σήμερα, που τα παιδιά μας βαδίζουν χωρίς πνευματική πυξίδα και, εν πολλοίς, πορεύονται από το τίποτα στο πουθενά.

«Ο κλήρος, είπε ο Σεβασμιώτατος, πέφτει βαρύτερος στους ώμους μας και για τούτο πρέπει άγρυπνα να εργαζώμεθα, αντιστεκόμενοι στον οδοστρωτήρα της εποχής μας».

Ακόμη αναφέρθηκε στην ωραία και επιτυχημένη προσπάθεια, η οποία γίνεται στις Ενορίες, με τα παιδιά μας αγόρια και κορίτσια, προκειμένου να διατηρηθή η Ελληνορθόδοξη κληρονομιά και παράδοσή μας.

Μετά τον Εσπερινό και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, έγινε ξενάγηση στην αίθουσα κειμηλίων του π. Γερβασίου, από τον Σεβασμιώτατο και τον πανοσιολογιώτατον Αρχιμ. π. Γερβάσιο Παρακεντέ.

Εκεί, εδόθη η ευκαιρία σε όλους, να γνωρίσουν μέσα από φωτογραφικό υλικό και γράμματα και επιστολές, την όλη πορεία και δράση του π. Γερβασίου και ιδιαιτέρως την προσφορά του στον νεανικό τομέα.

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων