29/11/2023 29/11/2023 Τη μνήμη του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα, του Πρωτοκλήτου θα εορτάσει η πόλη των Πατρών την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και όπως ήδη ανακοινώθηκε, αρκετοί Aρχιερείς θa βρεθούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να λάβουν μέρος στις ιερές ακολουθίες. Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους...
29 Νοεμβρίου, 2023 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2023 - 10:24

Η Πάτρα εορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα

Διαδώστε:
Η Πάτρα εορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα

Τη μνήμη του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα, του Πρωτοκλήτου θα εορτάσει η πόλη των Πατρών την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και όπως ήδη ανακοινώθηκε, αρκετοί Aρχιερείς θa βρεθούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να λάβουν μέρος στις ιερές ακολουθίες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πιστούς προσέλθουν στο ναό του Πολιούχου και να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του Αγίου, Αποστόλου Ανδρέα καθώς και τον Μεγάλο Σταυρό του Αγίου Κωνσταντίνου από την ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος μετά από ευλογία του Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, βρίσκεται εσαεί στο ναό. Μάλιστα ο φετινός πανευφρόσυνος εορτασμός του Πολιούχου συνδυάζεται και με το χαρούμενο, προ ημερών άγγελμα της αγιοκατατάξεως του εκ Πατρών Αγίου Γερβασίου (Παρασκευόπουλου).

Το εόρτιο πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών

Σήμερα, στις 18.00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου, όπου όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, θα προεξάρχει και θα κηρύξει το Θείο λόγο, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Στις 10 το βράδυ θα ψαλεί η ιερά αγρυπνία και το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023, στις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και ακολούθως στις 8.30 με 10.45 η πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου τον Θείο λόγο θα κηρύξει εκ των αρχιερέων, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Η Δοξολογία θα τελεστεί στις 10.45 και αμέσως μετά θα ξεκινήσει, η λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα.

Την κυβέρνηση όπως έχει ανακοινωθεί θα εκπροσωπήσει η Αχαιή Υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Τροποποίηση στην πομπή της λιτανείας

Η πορεία της λιτανείας θα έχει φέτος μία μικρή τροποποίηση φτάνοντας η πομπή στο ύψος της Τριών Ναυάρχων όπου λόγω των έργων που επιτελούνται εκεί από το Δήμο, η πομπή δεν θα στρίψει στην Τριών Ναυάρχων όπως συνήθως γίνεται αλλά θα συνεχίσει την Μαιζώνος έως την οδό Κοραή και θα στρίψει εκεί για να βγει κάτω στην Αγίου Ανδρέου και να επιστρέψει στο ναό.

Η διαδρομή στην αρχή περιλαμβάνει την οδό Αγ. Ανδρέου και στροφή στη Δημ. Γούναρη, στη γωνία Γούναρη και Μαιζώνος θα ψαλεί όπως κάθε χρόνο δέηση και η λιτανεία θα συνεχίσει την πορεία της κατά μήκος της οδού Μαιζώνος.

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων