24/03/2021 24/03/2021 Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. Με ιερά κατάνυξη και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε ο μέγας Εσπερινός της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Πατρών. Ο ιστορικός και περίλαμπρος Καθεδρικός Ναός της Αποστολικής πόλεως των Πατρών, θεμελιώθηκε το έτος 1842 και εγκαινιάσθηκε το έτος 1846. Η οροφή...
24 Μαρτίου, 2021 - 21:37

Ο Μητροπολίτης Πατρών ανέλυσε τους όρους Αειπάρθενος και Θεοτόκος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών ανέλυσε τους όρους Αειπάρθενος και Θεοτόκος

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. Με ιερά κατάνυξη και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε ο μέγας Εσπερινός της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Πατρών.

Ο ιστορικός και περίλαμπρος Καθεδρικός Ναός της Αποστολικής πόλεως των Πατρών, θεμελιώθηκε το έτος 1842 και εγκαινιάσθηκε το έτος 1846.

Η οροφή του Ναού είναι έργο του Τσίλερ. Εσχάτως επερατώθη ο εσωτερικός ανακαινισμός του Ναού και ήχθη πλέον το ιερό αυτό μνημείο εις το πρώτον κάλλος και ακόμη καλύτερον.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη θεολογία της εορτής και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, αναλύσας τους όρους Αειπάρθενος και Θεοτόκος κατά την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, οι οποίοι με δέος ίστανται ενώπιον της ασπόρου συλλήψεως του Υιού και Λόγου του Θεού στην κοιλία της Θεοτόκου.

Η γαστέρα της Μαριάμ ανεδείχθη παράδεισος, εν ω εφύη το Θείον Φυτόν, δηλαδή, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, εξ’ ου φαγόντες ζήσωμεν…Οι ιερώτατοι Πατέρες της Εκκλησίας καλούν όλους να τιμούν ως πανάρετον και πανακήρατον, ως όλως ηγιασμένην, ως Αειπάρθενον και Θεοτόκον την Παναγία μας, διά να απολαύσωμεν χάριν από τα πολλά της μεγαλεία, τα οποία «εποίησεν εις αυτήν ο Δυνατός Κύριος».

Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε με την ρήση του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου: «Ει τις ου Θεοτόκον την Αγίαν Μαρίαν υπολαμβάνει, χωρίς εστί της Θεότητος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων