03/08/2023 03/08/2023 Στις 13, 14 και 15 Αυγούστου 2023 – Την Κυριακή 13/8 στις 8 μ.μ. θα τελεστεί ιερά αγρυπνία & θα ψαλούν τα εγκώμια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ετοιμάζεται να εορτάσει και να τιμήσει την μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών. Σύμφωνα με το...
03 Αυγούστου, 2023 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 15:34

Πάτρα: Τριήμερος εορτασμός στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς

Διαδώστε:
Πάτρα: Τριήμερος εορτασμός στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς

Στις 13, 14 και 15 Αυγούστου 2023 – Την Κυριακή 13/8 στις 8 μ.μ. θα τελεστεί ιερά αγρυπνία & θα ψαλούν τα εγκώμια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ετοιμάζεται να εορτάσει και να τιμήσει την μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, την Κυριακή 13/8/2023, προπαραμονή της εορτής, 8.00 μ.μ έως 1 μετά μεσονύκτιον θα τελεστεί ιερά αγρυπνία – Επιτάφιος της Θεοτόκου.

Η Ιερά Αγρυπνία περιλαμβάνει τον Προεόρτιο Εσπερινό, την τελευταία Μεγάλη Παράκληση στην Παναγία, τον Όρθρο (κατά τη διάρκεια του οποίου θα ψαλούν τα εγκώμια της Κοιμήσεως ενώ στο τέλος του Όρθρου θα γίνει λιτάνευση του σώματος της Κυρίας Θεοτόκου πέριξ του I. Ναού).

Θα επακολουθήσει Θεία Λειτουργία. Της ακολουθίας του Επιταφίου θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής.

Την Δευτέρα 14/8, Προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Μιχαίου Προφήτου.
– 8.00-9.30 π.μ. Θ. Λειτουργία & Έξοδος της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου & τοποθέτηση αυτής εις τα προπύλαια του Ναού για διευκόλυνση του προσκυνήματος των ευλαβών Χριστιανών. Θα ιερουργήσει ο πρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανιάτης Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγ. Κων/νου & Ελένης Ροϊτίκων.
-7.00-9.00 μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ & ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ.
Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίας Φωτεινής Πατρών & Αρχιερατικός Επίτροπος Τριταίας.
-9.45 μ.μ. έως 1.00 μετά το μεσονύκτιον.: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ –ΜΙΚΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ Θα ιερουργήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

ΤΡΙΤΗ 15/8/2023
Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ & ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ.
-7.30-10.00 π.μ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ Θα ιερουργήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Πατρών, π. Νεκτάριος Κωτσάκης.

(Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς στο προαύλιο της Εκκλησίας).
-6.30 μ.μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ & ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ : Ι. ΝΑΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ δεξιά-ΓΕΡΜΑΝΟΥ αριστερά-Ηλείας αριστερά -ΑΘΗΝΩΝ δεξιά-ΘΡΑΚΗΣ αριστερά-ΗΛΕΙΑΣ αριστερά- ΓΕΡΜΑΝΟΥ δεξιά -Ι. ΝΑΟΣ.
Θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίων Πάντων, Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Σημείωση: Αμέσως μετά την ιερά λιτάνευση θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς, στο προαύλιο της εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων