26/03/2019 27/03/2019 “Οι λαοί που λησμονούν είναι καταδικασμένοι να εξαφανισθούν από το προσκήνιο της Ιστορίας” δήλωσε μετά το πέρας της μαθητικής και Στρατιωτικής παρέλασης ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στα τοπικά ΜΜΕ. Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε του Αρχιερατικού συλλείτουργου όπου συμμετείχε και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευγγελίστριας Πατρών. Στο...
26 Μαρτίου, 2019 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2019 - 9:08

Μητρ. Πατρών: “Οι λαοί που λησμονούν είναι καταδικασμένοι”

Διαδώστε:
Μητρ. Πατρών: “Οι λαοί που λησμονούν είναι καταδικασμένοι”

“Οι λαοί που λησμονούν είναι καταδικασμένοι να εξαφανισθούν από το προσκήνιο της Ιστορίας” δήλωσε μετά το πέρας της μαθητικής και Στρατιωτικής παρέλασης ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στα τοπικά ΜΜΕ. Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε του Αρχιερατικού συλλείτουργου όπου συμμετείχε και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευγγελίστριας Πατρών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην δράση και προσφορά του Παλαιών Πατρών Γερμανού στην υπόθεση της ελευθερίας της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό και απήυθυνε μηνύματα επίκαιρα προς τους σημερινούς Έλληνες, απαραίτητα για να διατηρήσουμε την ιδιοπροσωπία και την πνευματική μας ταυτότητα ως Λαός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειουργίας τελέστηκε επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή του 1821. Το απόγευμα της  ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εὐαγγελιστρίας Πατρών και τέλεσε κατά το μοναστηριακό τυπικό το μνημόσυνο των Ηρώων και των Αγωνιστών του 1821.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων