27/03/2024 27/03/2024 Στο Μοναστήριτων Εισοδίων της Θεοτόκου του Ομπλού συναντήθηκαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωτσάκης. Ο Σεβασμιώτατος, ο κ. Φαρμάκης και ο Ηγούμενος συνεζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι (διαγράμμιση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λ.π.)....
27 Μαρτίου, 2024 - 14:15

Συνάντηση Μητροπολίτη Πατρών με Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος στο Μοναστήρι των Εισοδίων της Θεοτόκου του Ομπλού

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Πατρών με Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος στο Μοναστήρι των Εισοδίων της Θεοτόκου του Ομπλού

Στο Μοναστήριτων Εισοδίων της Θεοτόκου του Ομπλού συναντήθηκαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωτσάκης.

Ο Σεβασμιώτατος, ο κ. Φαρμάκης και ο Ηγούμενος συνεζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι (διαγράμμιση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λ.π.). και είδαν επί τόπου, τα σημεία, που χρήζουν των τελευταίων λεπτομερειών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τους συνεργάτες του, τόσο για το συγκεκριμένο έργο, όσο και για τα υπόλοιπα που ήδη υλοποιούνται σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Προσεχώς, θα αρχίσουν οι εργασίες διευρύνσεως και ασφαλτοστρώσεως της οδού, από το χωριό Σκιαδά προς την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, Νοτενών.

Στην ως άνω σύσκεψη παρέστησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχου, κ. Γιάννης Μάκας, ο ειδικός Σύμβουλος του Περιφερειάρχου, κ. Χρίστος Μητρογιώργος, ο εργολάβος του έργου, κ. Βασίλειος Βλασταράς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες και τεχνικοί του έργου.

Το Μοναστήρι των Εισοδίων της Θεοτόκου του Ομπλού, όπως είναι γνωστό, έχει ζωή και ιστορία υπέρ των 700 ετών. Ήτο το ορμητήριο του θρυλικού Ιεράρχη, Παλαιών Πατρών Γερμανού και πολλών Οπλαρχηγών του 1821.

Ευρίσκεται στο βουνό του Ομπλού, πάνω από την Πάτρα και οι Πατρινοί και όχι μόνο, ευλαβούνται ιδιαιτέρως την θαυματουργό εικόνα της «Γλυκιάς Παναγιάς», όπως ονομάζεται και ανεβαίνουν για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο πρόσωπο της Παναγίας μας.

Εσχάτως εφαρμόστησε η μελέτη για την διεύρυνση και ασφαλτόστρωση της οδού προς την Ιερά Μονή, σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και της Μονής Ομπλού και ήδη περατώθηκε, σχεδόν, το έργο αυτό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων