12/02/2024 12/02/2024 Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή, στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών, τιμήθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεκτάριος Κωτσάκης, Ηγούμενος της γεραράς και σεβασμίας Μονής των Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού και Προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως σαράντα ετών από την εισοδό του στον Μοναχισμό και...
12 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:39

Τιμήθηκε στην Πάτρα ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης

Διαδώστε:
Τιμήθηκε στην Πάτρα ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή, στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών, τιμήθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεκτάριος Κωτσάκης, Ηγούμενος της γεραράς και σεβασμίας Μονής των Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού και Προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως σαράντα ετών από την εισοδό του στον Μοναχισμό και εν συνεχεία στην Ιερωσύνη.

Η ωραία και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στον ως άνω Ιερό Ναό, μετά τον Εσπερινό στο οποίον εχοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή των Συμμοναστών του τιμηθέντος σεβασμίου Κληρικού, πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και εξ’ άλλων Μητροπόλεων και πλήθους ευσεβούς Λαού, κυρίως πνευματικών παιδιών του π. Νεκταρίου.

Προ του Εσπερινού, έγινε η υποδοχή της τιμίας και χαριτοβρύτου Κάρας του εσχάτως καταταγέντος εις τας δέλτους των Αγίων, Αγίου Γερβασίου, του εν Πάτραις, η οποία ετέθη προς προσκύνησιν υπό του πλήθους των Χριστιανών. Ο Άγιος Γερβάσιος, δραστηριοποιήθηκε τα περισσότερα χρόνια, ως Ιεροκήρυξ, πνευματικός και Εφημέριος, του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πατρών.

Τα περί της ζωής και κατά Θεόν πολιτείας του τιμηθέντος, ανέφερε στην ομιλία του, ο εκ των πνευματικών του τέκνων και αδελφός της Ιεράς Μονής Ομπλού, πανοσ/τος Αρχιμ. π. Ιωσήφ Μήλιας.

Εν συνεχεία, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του π. Νεκταρίου, χαρακτηρίζοντάς τον, ένα διαμάντι της Εκκλησίας, σεμνόν, ταπεινόν, υπάκουο, εργατικό, συνεργάσιμο, υπομονετικό, αθόρυβο διάκονο του Θεού και υπηρέτη πνευματικό του Λαού, οδηγόν των ανθρώπων εις νομάς σωτηρίους και κυρίως των νέων.

Τον επήνεσε για το ανακαινιστικό και λοιπό έργο στο ιστορικό Μοναστήρι του Ομπλού και για την εν γένει θυσιαστική προσφορά του στην Εκκλησία και στην κοινωνία. Προσέφερε δε στον π. Νεκτάριο, ένα επιγονάτιο, συμβολικό δώρο, όπως είπε, αφού τόσα χρόνια ο εν λόγω Κληρικός ζωσμένος το λέντιο της διακονίας υπηρετεί τον Θεό και τους ανθρώπους και του ευχήθηκε εις έτη πολλά και θεοτίμητα να συνεχίση την καλλίκαρπο διακονία του στον ιερό Αμπελώνα του Κυρίου.

Τα πνευματικά παιδιά του π. Νεκταρίου, οι Συμμονασταί του και τα λοιπά πνευματικά του τέκνα του προσέφεραν, διά χειρός του Σεβασμιωτάτου, επιστήθιο Σταυρό, αμφιπρόσπωπο, εικονίζοντα την Σταύρωσιν και την Ανάσταση του Κυρίου.

Τέλος, μέσα από μια συναισθηματικά φορτισμένη αντιφώνησή του, ο π. Νεκτάριος, αναφέρθη στα της ιερατικής του, μέχρι σήμερα, διακονίας και ευχαρίστησε όλους όσοι συνείργησαν στο θέλημα του Θεού για να φθάση έως το ιερό Θυσιαστήριο και όλους όσοι τον βοηθούν μέχρι σήμερα στο ιερό διακόνημά του, δηλ, τους Γονείς του, τους Πνευματικούς του πατέρες, τον αοίδιμο Μητροπολίτη Πατρών κυρό Νικόδημο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Ιερό Κλήρο, τα πολυπληθή πνευματικά του παιδιά και τον ευσεβή Λαό του Θεού.

Το πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχήθηκε με ενθουσιασμό εν ενί στόματι και μια καρδία το, «άξιος» στον π. Νεκτάριο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων