31/01/2024 31/01/2024 Στο Αμφιθέατρο Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 η καθιερωμένη κατ’ έτος κοινή εκδήλωση (εόρτιο βραδινό) της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων. Η συνδιοργάνωση της Εκδηλώσεως αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, τους ισχυρούς δεσμούς της τοπικής μας Εκκλησίας με...
31 Ιανουαρίου, 2024 - 11:38
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 11:24

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τους προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων

Διαδώστε:
Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τους προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων

Στο Αμφιθέατρο Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 η καθιερωμένη κατ’ έτος κοινή εκδήλωση (εόρτιο βραδινό) της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Η συνδιοργάνωση της Εκδηλώσεως αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, τους ισχυρούς δεσμούς της τοπικής μας Εκκλησίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, την σύμπνοια και αλληλοϋποστήριξη, καθώς και τις άριστες σχέσεις συνεργασίας και συμπόρευσης.

Κεντρικός ομιλητής φέτος ήταν ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Οργανώσεως και Διοικήσεως Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών κ. Νικόλαος Μπέλεσης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Βασίλειος, Ιωάννης, Γρηγόριος: Τρεις άσβεστοι φάροι χριστιανικής Παιδείας στον ωκεανό της εκπαιδεύσεως».

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης και στην συνέχεια το λόγο έλαβε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Σφακιανάκη για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο της Εκκλησίας μας και για την συνδιοργάνωση της εσπερίδας, όσο και τον ομιλητή κ. Μπέλεση, τον οποίο και κάλεσε στο βήμα.

Μετά το πέρας της εσπερίδος πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων