21/05/2023 22/05/2023 Αμέσως μετά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, ακολούθησε η λιτάνευση του αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Aγίου Όρους και της τιμίας κάρας της Αγίας Μαρίνας. Πιστοί κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους νέοι και παιδιά προσκύνησαν τά ιερά...
21 Μαΐου, 2023 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 11:53

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Χιλιάδες πιστοί στη λιτάνευση του αντιγράφου του Σταυρού του Αγ. Κωνσταντίνου στον Πειραιά

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Χιλιάδες πιστοί στη λιτάνευση του αντιγράφου του Σταυρού του Αγ. Κωνσταντίνου στον Πειραιά

Αμέσως μετά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, ακολούθησε η λιτάνευση του αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Aγίου Όρους και της τιμίας κάρας της Αγίας Μαρίνας.

Πιστοί κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους νέοι και παιδιά προσκύνησαν τά ιερά κειμήλια της Ορθοδοξίας.

Της λιτανευτικής πομπής προηγούνταν σύλλογοι με παραδοσιακές φορεσιές και τη γαλανόλευκη να κυματίζει.

Από νωρίς της Κυριακής η διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV μετέδιδε ζωντανά  τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά. Το μεγάλο γεγονός κάλυψαν οι Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Μανώλης Δημελλάς και Αντώνης Βαραμπούτης. Οι φωτογραφίες είναι του Μανώλη Δημελλά.

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον επιχώριο Ιεράρχη Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον Επίσκοπο Ευρίπου Χρυσόστομος. Συλλειτούργησε  Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος εκόμισε εχθές Παρασκευή τον Τίμιο Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Πειραιά προς ευλογία των πιστών.

Διαβάστε για την υποδοχή στον Πειραιά του αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου:

Δείτε το φωτορεπορτάζ του ope.gr από τη λιτάνευση:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων