21/05/2023 24/05/2023 Με κατάνυξη υποδέχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι του Πειραιά το αντίγραφο του Τιμίου Σταυρού του Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στο Άγιο Όρος. Από νωρίς την Κυριακή η διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV μετέδιδε ζωντανά  τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των...
21 Μαΐου, 2023 - 6:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 1:33

Πειραιάς: Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πειραιάς: Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη υποδέχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι του Πειραιά το αντίγραφο του Τιμίου Σταυρού του Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στο Άγιο Όρος. Από νωρίς την Κυριακή η διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV μετέδιδε ζωντανά  τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά.

Κάλυψη: Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Μανώλης Δημελλάς Αντώνης Βαραμπούτης. Φωτογραφίες: Μανώλης Δημελλάς.

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον επιχώριο Ιεράρχη Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον Επίσκοπο Ευρίπου Χρυσόστομος. Συλλειτούργησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος εκόμισε χθες Σάββατο τον Τίμιο Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Πειραιά προς ευλογία των πιστών.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε το Γέροντα Εφραίμ για τον Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου τον οποίο κόμισε από την Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου προς ευλογία των πιστών. Αναφέρθηκε και στην Τιμία Ζώνη που είχε επίσης κομιστεί από την Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου πριν από λίγους μήνες την οποία προσκύνησαν χιλιάδες πιστοί.

Δείτε την ομιλία του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ:

Το Θείο Λόγο της Κυριακής του Τυφλού κήρυξε ο Γέροντας Εφραίμ.

Αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό τον οποίο εκόμισε χθες, Σάββατο, στο Ναό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για ένα από τα τρία αντίγραφα που κατασκεύασε ο Μέγας Κωνσταντίνος μετά το όραμα του φωτεινού Σταυρού που είδε στον ουρανό.

Αναλύοντας το Ευαγγέλιο της Κυριακής του Τυφλού, ο Γέροντας Εφραίμ είπε ότι η αλήθεια δεν είναι κάτι αφηρημένο αλλά ο Χριστός. «Ο άνθρωπος που υπακούει στις εντολές του Χριστού είναι αυτός που δέχεται το Χριστό με βιωματικό τρόπο. Φωτίζεται η καρδιά του», είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι κάθε παρουσία του Χριστιανού στη Θεία Λειτουργία είναι μια ευκαιρία να ανακαινισθεί και να δει τον εαυτόν του.

Δείτε το κήρυγμα του Γέροντα Εφραίμ:

Από την πλευρά του ο ακρίτας Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας εξήρε τον πλούτο αγάπης που δείχνει ο επιχώριος ιεράρχης κ. Σεραφείμ για το ποίμνιό του.

Ακολούθησε λιτάνευση του αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Πειραιά. Δείτε το φωτορεπορτάζ του ope.gr:

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Χιλιάδες πιστοί στη λιτάνευση του αντιγράφου του Σταυρού του Αγ. Κωνσταντίνου στον Πειραιά

 

Η υποδοχή από χιλιάδες πιστούς

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο των εορτασμών «Κωνσταντίνεια 2023» για την εορτή των Αγίων Ισαποστόλων του φερώνυμου πανηγυρίζοντα Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Πειραιά οι οποίοι ξεκίνησαν από τις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Κυριακή 28 του μηνός.

Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενείται επίσης στο Ναό η Τιμία Κάρα της Αγίας Μαρίνης από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η οποία θα παραμείνει έως τις 26 Μαΐου προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την υποδοχή του Τιμίου Σταυρού εχθές το απόγευμα στον Πειραιά:

Δείτε φωτορεπορτάζ από το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε σήμερα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων