06/05/2024 06/05/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα, τελέστηκε η Παννυχίδα της Αναστάσεως του Κυρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Μετά το «Δεύτε λάβετε Φως…» και την μετάδοση του Αγίου Φωτός, κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο κατευθύνθηκαν στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί...
06 Μαΐου, 2024 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2024 - 13:00

Η Παννυχίδα της Ανάστασης και ο Εσπερινός της Αγάπης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Διαδώστε:
Η Παννυχίδα της Ανάστασης και ο Εσπερινός της Αγάπης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα, τελέστηκε η Παννυχίδα της Αναστάσεως του Κυρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Μετά το «Δεύτε λάβετε Φως…» και την μετάδοση του Αγίου Φωτός, κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο κατευθύνθηκαν στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού μας Ναού και εκφωνήθηκε η Πασχάλιος Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωίνο. (Διαβάστε σχετικά: Πειραιώς Σεραφείμ: “Καιρός, αυτό το Πάσχα, να πάψομε να αδικούμε εαυτούς και αλλήλους” – Εγκύκλιος για το Άγιον Πάσχα 2024)

Στην συνέχεια, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη».
Παννυχίδα της Αναστάσεως 2024

Ακολούθως τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος ανέγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Ευλόγησε τα ωά, τα οποία έλαβαν από τα χέρια του μαζί με τις ευχές του οι πιστοί, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Την Κυριακή του Πάσχα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, όπου το Ιερό Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε επτά γλώσσες.
Εσπερνός της Αγάπης (2024)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων