14/03/2019 14/03/2019 Ο Δήμος Πειραιά και η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, τιμώντας τη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστού ως «Νικηταρά» θα πραγματοποιήσουν τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του, η οποία βρίσκεται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Πειραιώς (παραπλεύρως του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη). Η εκδήλωση, η οποία είναι αποτέλεσμα του...
14 Μαρτίου, 2019 - 22:47

Πειραιάς και Ιερά Μητρόπολη τιμούν τον Νικηταρά

Διαδώστε:
Πειραιάς και Ιερά Μητρόπολη τιμούν τον Νικηταρά

Ο Δήμος Πειραιά και η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, τιμώντας τη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστού ως «Νικηταρά» θα πραγματοποιήσουν τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του, η οποία βρίσκεται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Πειραιώς (παραπλεύρως του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη).

Η εκδήλωση, η οποία είναι αποτέλεσμα του εμπνευσμένου οράματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την τιμή του μεγάλου ήρωα του 1821, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 12:30 και το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τον δήμαρχο της πόλης Ιωάννη Μώραλη και τον δωρητή της προτομής Ευάγγελο Μαρινάκη, ομιλία για τη ζωή και τους αγώνες του ήρωα από τον ιστορικό και εκπρόσωπο του Συλλόγου Τουρκολεκαίων (τόπο καταγωγής του ήρωα) Αντώνιο Παναγιωτόπουλο, ιστορική αναφορά από τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέδουσας Μεσσηνίας (γενέτειρα του ήρωα) Νικήτα Βεργινάδη και ιστορική αναφορά από τον πρόεδρο του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 Κωνσταντίνο Πλαπούτα. Θα ψαλεί, επίσης, επιμνημόσυνη δέηση και θα απονεμηθεί αναμνηστικό ενθύμιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ στον δωρητή της προτομής Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ακόμη, θα αποδοθεί δημώδες άσμα (μοιρολόι) από την Βασιλική Καρακώστα και θα παρουσιασθούν δρώμενο και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Τέλος, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γηροκομείου Πειραιώς θα φιλοξενηθούν εκθέματα της Φιλελληνικής Συλλογής Μιχαήλ και Δήμητρας Βαρκαράκη.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων